Aan boord van een schip dat migranten redt: ‘Een dag langer en ze hadden het niet gehaald’

De migratiecrisis in Italië is helemaal terug: meer dan 114.000 mensen maakten sinds januari vanuit Libië en Tunesië de oversteek. De Standaard klom aan boord van de Geo Barents, een reddingsschip van Artsen Zonder Grenzen, en zag hoe 31 migranten gered werden. ‘De smokkelaar liet ons midden op zee achter.’

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »