Mike (33) komt om het leven bij tragisch arbeidsongeval en laat partner en eenjarig zoontje na: “We wilden nog zoveel doen samen”

Mike Vanhove (33) uit Deerlijk vertrok zondagnamiddag naar zijn nachtshift bij frietproducent Agristo, maar zou nooit meer thuiskomen. Hij raakte geklemd tussen een transportband en kwam om het leven. Mike laat zijn partner Jana (26) en hun eenjarig zoontje achter. “We wilden nog zoveel doen samen.”

Mike Vanhove werkte al een jaar voor Agristo en deed er de weekendshiften, zo had hij meer tijd om voor zijn zoontje te zorgen. In de nacht van zondag op maandag ging het echter volledig mis. Collega’s van Vanhove hadden via het monitoringssysteem gezien dat zijn productielijn al een tijdje stil stond. Iemand ging polshoogte nemen en zag dat Mike geklemd geraakt was tussen de transportband. Een collega drukte de noodstop in en verwittigde de hulpdiensten.

Ter plaatse overleden

Rond drie uur ’s nachts haastte de brandweer zich naar de Ridder de Ghellinkstraat om Mike te bevrijden, maar alle hulp bleek te laat te komen. Mike Vanhove overleed ter plaatse. Zijn vriendin Jana Bekaert (26) blijft alleen achter met hun zoontje Liór (1). In oktober zou Mike 34 jaar geworden zijn.

“Midden in de nacht stonden er mensen van slachtofferhulp aan de deur die het nieuws kwamen brengen”, zegt Jana overmand door emotie. “Het zal niet evident zijn voor Jana”, neemt haar moeder Carline over. “Ze is nog zo jong. Ze hadden nog al die dromen en wilden nog zoveel doen samen. Gisteren om kwart na vier zagen we Mike nog vertrekken naar zijn werk en nu ligt hij bij de begrafenisondernemer, het is niet te vatten.”

Warme woorden

Op sociale media regent het intussen steunbetuigingen van collega’s die niets dan warme woorden over hebben voor Mike. “Ze zeggen wel van de doden niets dan goeds, maar ik zou ook echt niets slechts over hem kunnen zeggen. Mike was altijd goedgezind, was een harde werker en droeg zijn gezin op handen. Mijn dochter werkt ook veel en het was niet eenvoudig om opvang te vinden voor hun zoontje. Daarom wilde Mike weekendwerk doen, om in de week meer voor hun kindje te kunnen zorgen. Alles zal nu veranderen.”

Onderzoek

Over de oorzaak van het ongeval is nog geen duidelijkheid. De plaats van het onheil werd onder strafrechtelijk beslag geplaatst en het Openbaar Ministerie stelde zowel een gerechtsdeskundige als een wetsarts aan. Ook een sociaal inspecteur van de inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk kwam ter plaatse.

The post Mike (33) komt om het leven bij tragisch arbeidsongeval en laat partner en eenjarig zoontje na: “We wilden nog zoveel doen samen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Word Tuinranger

Op vandaag telt Kortrijk 10 tuinrangers die op een jaar tijd maar liefst 155 tuinbezoeken aflegden en adviezen opmaakten om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een groen en biodivers paradijs. Op 9 juli organiseert de stad een infomoment voor nieuwe tuinrangers om het team extra te versterken.
The post Ben jij een hobbytuinier met een

Lees meer »