Plaatstekorten in het buitengewoon onderwijs: “Voor het tweede jaar op rij staan Ellie en Lisa (5) op een wachtlijst”

Er zijn te weinig plaatsen in het buitengewoon onderwijs. In Antwerpen alleen staan meer dan 460 kinderen op een wachtlijst, maar ook in de rest van Vlaanderen zijn er plaatstekorten. Tweelingzusjes Ellie en Lisa (5) uit Waasmunster in Oost-Vlaanderen bijvoorbeeld hebben voor het tweede jaar op rij geen plekje in het buitengewoon onderwijs gekregen. Mama Lindsey vertelt hun verhaal in "De ochtend" op Radio 1.

Meer krantenkoppen in België

Noor Ceulemans gooit hoge ogen

Tennisster Noor Ceulemans uit Zandvoorde is jong en ambitieus. Na de zomervakantie begint ze aan haar tweede jaar in de topsportschool in Wilrijk. Eerst wachten haar nog enkele belangrijke tornooien in zowel binnen- als buitenland.
The post Noor Ceulemans gooit hoge ogen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Willem Renders (17) uit De Haan naar het EK atletiek U18 in Slovakije: “Vooral ervaring opdoen op EK”

Willem Renders (17) kon zich als een jonge atleet van Hermes Oostende, afdeling Jabbeke op twee afstanden kwalificeren voor het Europees kampioenschap voor scholieren in het Slovaakse Banska Bystrica. Hij kiest in zijn eerste grote internationale wedstrijd voor de 3.000 meter.
The post Willem Renders (17) uit De Haan naar het EK atletiek U18 in Slovakije: “Vooral ervaring opdoen

Lees meer »

President Biden bijt op cruciale persconferentie van zich af, maar verwart vicepresident Harris met rivaal Trump

De Amerikaanse president Joe Biden blijft erbij dat hij kandidaat is voor de presidentsverkiezingen in november. Het was de centrale boodschap van wat een kritieke persconferentie werd genoemd, waarin hij onvoorbereide vragen van journalisten beantwoordde. Hij verdedigde zich met hand en tand, maar maakte twee pijnlijke vergissingen die iedereen zal onthouden. In een daarvan verwarde hij zijn vicepresident Kamala Harris

Lees meer »

Vrouwelijke diakens niet op tafel van bisschoppensynode

Het vrouwelijk diaconaat ligt niet op de tafel van de tweede sessie van de bisschoppensynode, die van 2 tot 27 oktober in Rome wordt gehouden, omdat het in een uitzichtloos welles-nietes zou uitmonden. Dat blijkt uit een werkdocument dat het Vaticaan dinsdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

KIJK. Van Camille tot Gene Thomas: Vlaamse artiesten geven het beste van zichzelf op ‘Vlaanderen feest’

In Antwerpen werd donderdag de Vlaamse feestdag gevierd met ‘Vlaanderen feest’. Verschillende Vlaamse artiesten kwamen er een gratis optreden geven. De Grote Markt vulde zich vol voor onder meer Camille, Bart Kaëll, Aaron Blommaert, Metejoor en Celien en Margriet Hermans. Ook Pauline Slangen gaf het beste van zichzelf, mét een mini-striptease. Peter Van de Veire en Zita Wauters zorgden voor

Lees meer »

Getuige over schietpartij op Trump-rally: “We zagen duidelijk een geweer. Ik dacht: ‘Waarom is Trump nog aan het spreken?’”

Er werden zaterdag schoten gelost op een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daarbij kwamen één toeschouwer en de schutter om het leven, en ook Trump zelf werd geraakt door een kogel. De FBI spreekt van een moordaanslag op de voormalig president. In Amerikaanse media beschrijven getuigen wat ze gezien hebben.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Supporters van beide landen maken het gezellig in München – Fabián Ruiz is de talisman van ‘La Roja’

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. De fans verzorgen alvast de sfeer.

Lees meer »