Zelensky zet nu toch zijn Defensieminister aan de kant: dit is zijn vervanger

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft besloten om Defensieminister Oleksi Reznikov opzij te schuiven. Dat kondigde het staatshoofd zondag aan op zijn Telegramkanaal. Begin dit jaar waren er ook al geruchten over zo’n vervanging na de onthulling van een groot corruptieschandaal. Maar of dat nu nog steeds een rol speelt, is onduidelijk.

Meer krantenkoppen in België

Extreme hitte eist jaarlijks ruim 175.000 levens in Europa

Jaarlijks sterven in Europa, een van de snelst opwarmende regio’s van de wereld, ruim 175.000 mensen aan de gevolgen van extreme hitte. Dat meldt de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). "Hittestress is de belangrijkste oorzaak van klimaatgerelateerde sterfte in Europa", schrijft de directeur van WHO Europa.

Lees meer »

Biden zet druk op Netanyahu tijdens “zeer direct” telefoongesprek: “Moordaanslag heeft niet geholpen voor staakt-het-vuren”

Tijdens een “zeer direct” telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zei de Amerikaanse president Joe Biden dat de moord op de Hamas-leider, Ismail Haniyeh, niet bevorderlijk is voor een staakt-het-vuren in Gaza. “We hebben de basis voor een staakt-het-vuren”, zei Biden tegen verslaggevers. “Hij zou er werk van moeten maken.”

Lees meer »

Anneleen en Jeroen kregen pas baby Freya: “We zullen haar opvoeden met tonnen liefde, maar ook met de boodschap: niet alles moet leuk zijn”

Anneleen en Jeroen zijn strakke planners, het toeval speelt liefst geen te grote rol in hun jonge leven en liefde. Zo bouwen ze aan hun huisje, tuintje, beestje, kindje. “Wij zien eruit als het ideale plaatje. Maar mensen vergeten dat wij ook hard werken om te geraken waar wij staan.” En een kindje krijgen, ook dat is niet zomaar een

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

LIVE. Iran waarschuwt Israël: “Nieuwe militaire avonturen kunnen onvoorziene gevolgen hebben”

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen

Lees meer »