HERLEES OEKRAÏNE. Zelensky wil minister van Defensie Reznikov vervangen

Lees hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne van zondag 3 september. De Oekraïense luchtmacht meldt twee gewonde burgers na een Russische drone-aanval op de haven van Odesa vannacht. Het verkeer op de Krimbrug werd zondag vroeg eveneens stilgelegd, zonder uitleg van de Russische beheerder. Inmiddels is de belangrijkste verbinding tussen het schiereiland en het Russische vasteland weer vrijgegeven. In de bezette gebieden van Oekraïne worden ondertussen ‘verkiezingen’ gehouden met pro-Russische kandidaten.

Meer krantenkoppen in België

Sinterklaas is niet meer: Pol Vandewalle overleden

Vrijdag 26 juli overleed Pol Vandewalle op 87-jarige leeftijd in het WZC Ter Luchte in Ruddervoorde. Pol werd geboren op 12 mei 1937 te Beernem. Hij is de echtgenoot van Nicole Herregodts en de Papa van Mieke Vandewalle en Jan Vandewalle (+), Martine Deleu en Mario Desmet. Hij is de opa van Zhandos Vandewalle, Pieterjan Vandewalle, Annelaure Vandewalle en Daan

Lees meer »

Eigenlijk kan ze nu al rentenieren: zoveel verdient Adele met haar concerten in München

Adele (36) heeft kosten noch moeite gespaard voor haar concertreeks in het Duitse München. Vanaf vrijdag staat de superster tien keer in een speciaal voor haar gebouwd stadion, met als opvallendste snufje het grootste en duurste videoscherm óóit. Tegelijkertijd brengt haar passage in München ook veel geld ín het laatje. Wat mogen haar fans verwachten? Wat staat er op haar

Lees meer »

“Verwacht een variatie van twintig topbieren”: vzw De Degustanten presenteert eerste Steekbierfestival in Diksmuide

Diksmuide staat bekend als stad van boter en kaas. En als het van de nieuwbakken vzw De Degustanten afhangt, mag daar in één adem ‘bier’ aan worden toegevoegd. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus organiseert deze vereniging namelijk haar eerste Streekbierfestival op de Grote Markt. De organisatoren hebben ook aandacht voor wie liever geen bier drinkt.
The post

Lees meer »

Vlaanderen levert nieuwe omgevingsvergunning af voor ethaankraker Ineos

Vlaanderen heeft een hernieuwde omgevingsvergunning afgeleverd voor ‘Project One’, de veelbesproken ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven. Ontslagnemend Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) benadrukt dat er geen sprake is van een versoepeling van de milieuvoorwaarden en stelt dat de beslissing zorgt voor “meer rechtszekerheid”.

Lees meer »