Stedelijke academie Diksmuide krijgt ongunstige evaluatie van inspectie: “We blijven de academie steunen”

Oppositieraadslid Thierry Hardy (Vooruit) is geschrokken van de ongunstige evaluatie die de onderwijsinspectie net voor de zomervakantie gaf aan de stedelijke academie Kadens in Diksmuide. Hij vraagt schepen van Onderwijs Marc De Keyrel (CD&V) wat er aan de hand is.

“De ongunstige evaluatie is onverwacht en kwam hard aan bij de directie, het schoolteam en ook bij ons”, reageert De Keyrel. “We hebben echter meteen de schouders gerecht en starten het nieuwe schooljaar vol goede moed. Vooral het domein ‘dans’ scoort beneden de verwachting. De academie moet zich nu extern laten begeleiden. De procedure tot de intrekking van de erkenning van de academie is niet opgestart. Wat zal er veranderen? De huidige dansleerkracht heeft sinds begin dit jaar een voltijdse job in het dagonderwijs.”

“Vanaf 1 september start daarom een nieuw gezicht, Sharon Vannecke. Vanaf het nieuwe schooljaar vinden de danslessen plaats in de spiegelzaal van de sporthal De Pluimen. Daarnaast werken we met OVSG aan een nieuw artistiek pedagogisch project. De eerste stap zetten we op 8 september met de bevraging van het personeel. We blijven met het stadsbestuur alvast de academie volop steunen.”

Uitbreiding

De uitbreiding van Kadens staat al langer op de planning. Eén van de al genomen stappen is de aankoop van de woning in de IJzerlegerstraat 16. Die wil het stadsbestuur afbreken zodat er via die weg een extra toegang kan komen naar de cultuursite. “Nu het project on hold is gezet, stellen we voor om het pand niet af te breken. Iets meer dan een jaar voor de gemeenteraadsverkiezing zou de afbraak een voorafname zijn op het toekomstige beleid”, stelt oppositieraadslid Kurt Vanlerberghe.

Schepen De Keyrel blijft overtuigd van de afbraak. “Het blijft onze bedoeling om dat terrein in de IJzerlegerstraat te integreren in onze cultuursite. Kadens heeft nood aan minimum twee extra klaslokalen en een berg- en stockageruimte. Via het perceel in de IJzerlegerstraat is er rechtstreekse toegang via de gang van het gebouw Kadens. De gebouwdienst is dat aan het onderzoeken. Desnoods werken we voorlopig met containerklassen.”

(GS)

The post Stedelijke academie Diksmuide krijgt ongunstige evaluatie van inspectie: “We blijven de academie steunen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »