LIVE AA GENT-CLUB BRUGGE. Deila start met Boyata en Nusa, Skov Olsen op de bank – Tissoudali krijgt voorkeur op Orban

AA Gent en Club Brugge zijn beiden uitstekend uit de startblokken geschoten. Welke ploeg zet de Slag om Vlaanderen naar zijn hand of wordt het een gelijkspel? Opvallend: Skov Olsen start op de bank bij blauw-zwart. Volg alle actie op de voet in onderstaande liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Feestprogramma voor 125 jaar Sint-Pieters

De gemeente Sint-Pieter-op-den-Dijk werd 125 jaar geleden bij Brugge gevoegd en zo is het huidige Sint-Pieters met voorsprong de oudste deelgemeente. Het Buurtwerk en vzw Connected Sint-Pieters stelden voor dit feestjaar een mooi programma samen met onder meer een historische zoektocht en een fototentoonstelling.
The post Feestprogramma voor 125 jaar Sint-Pieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Visvijvers in Desselgem vernieuwd met paden, wandelbrug en speelplein

Met de aanleg van heel wat nieuwe paden, een wandelbrug en een speelpleintje wil het stadsbestuur het natuurgebied van 17 hectare nieuw leven inblazen. “Het resultaat mag gezien worden”, vindt schepen Rik Soens (CD&V).
The post Visvijvers in Desselgem vernieuwd met paden, wandelbrug en speelplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging eindelijk open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik.
The post Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging

Lees meer »

Boerenbond vraagt snelle erkenning van noodweer als natuurramp

De zomerstorm van dinsdag heeft ook schade veroorzaakt bij heel wat land- en tuinbouwbedrijven. Landbouworganisatie Boerenbond roept de Vlaamse regering op om het noodweer snel als natuurramp te erkennen, zodat getroffen bedrijven een schadevergoeding kunnen vragen bij het Vlaams Rampenfonds.

Lees meer »

Veel webshops gebruiken sluwe trucs om je meer te doen kopen: voor deze technieken moet je opletten

Extra producten die zonder te vragen in je winkelwagentje belanden. Speciale aanbiedingen die elk moment kunnen aflopen (maar de dag erop weer doodleuk online staan). Een ‘gratis bezorging’-optie die, als puntje bij paaltje komt, een verborgen abonnement blijkt. Volgens recent onderzoek maakt driekwart van de 642 gecontroleerde websites gebruik van dergelijke trucs.

Lees meer »

Russische kruisraket treft kinderziekenhuis, op vooravond NAVO-top: “Zo’n zware aanval is geen toeval”

Rusland heeft massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. In Kiev sloeg een raket in op een kinderziekenhuis. De burgemeester van Kiev spreekt van de zwaarste aanval op zijn stad sinds het begin van de oorlog. Er vielen zeker 36 doden. De aanvallen komen op de vooravond van de NAVO-top in Washington, en dat is geen toeval, zegt oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Wagen brandt volledig uit na knal tegen elektriciteitscabine in Sint-Eloois-Vijve, hele buurt even zonder stroom

In de nacht van maandag op dinsdag knalde een Audi tegen een elektriciteitscabine in de Tapuitstraat in Sint-Eloois-Vijve, een deelgemeente van Waregem. Door de klap vatte de wagen vuur. De buurt zat een tijdlang zonder elektriciteit.
The post Wagen brandt volledig uit na knal tegen elektriciteitscabine in Sint-Eloois-Vijve, hele buurt even zonder stroom appeared first on KW.be.

Lees meer »