Highlight Festival opnieuw schot in de roos: “Een meerwaarde voor Ieper”

De organisatoren van Highlight Festival kunnen terugblikken op een geslaagde vijfde editie. Zowel tijdens Highlight Live op vrijdag als op het dancefestival op zaterdag zat de sfeer er goed in. Over de twee dagen waren er bijna 12.000 bezoekers.

Highlight Festival vindt al sinds 2018 plaats op de festivalweide langs de Zuiderring, maar dit jaar was het voor het eerst een tweedaagse. Op vrijdag 1 september stonden Mama’s Jasje, Gene Thomas, Niels Destadsbader en Michael Schack al op het podium van de eerste editie van Highlight Live.

Main Stage blikvanger

Op zaterdag 2 september gingen om 12 uur al de deuren open van de vijfde editie van Highlight Festival, met als toppers op de affiche onder andere Dave Clarke, 5NAPBACK, Omdat Het Kan Soundsystem & Average Rob, Jebroer en Cherry Moon Trax. Er kon gefeest worden in vier tenten – Babafest Stage, Garden of Techno, Clarebout Feesthut en Papi Chulo -, maar de Main Stage blijft de blikvanger. Elk jaar is het uitkijken naar de aankleding. Deze editie werd een grote blauwe vlinder erin verwerkt, verwijzend naar het thema The Magical Forest of Lepidoptera.

jong en oud

De straffe line-up, verschillende special effects en vuurwerk en prachtige zomerweer zorgden voor een uitgelaten sfeer. Ook burgemeester Emmily Talpe genoot met volle teugen van de ambiance. “Het is fantastisch. Enorm veel mensen samen, jong en oud”, glundert de burgemeester. “Ik herbeleef mijn jeugd en kom heel veel mensen tegen die ik al lang niet meer gezien had. De muziek is ook fantastisch, de sfeer is over the top en het eten is heel lekker. Ik denk dat het festival zeker een meerwaarde is voor Ieper. Dikke chapeau voor de inzet van de organisatoren en de vele vrijwilligers.

Over de twee dagen werd een opkomst van 12.000 bezoekers verwacht. Of dat aantal ook bereikt werd is nog onduidelijk. De organisatoren waren zondagmorgen nog niet bereikbaar voor een reactie.

Kidz Festival

De festivalweide langs de Zuiderring is trouwens nog niet uitgefeest. Vandaag vindt er nog het Kidz Festival plaats, een organisatie van Kiwanis Ieper Vlakke Land. Op de affiche prijken Sarah & Bavo, Plop, #LikeMe, De Ketnetband en Pauline. Er zijn nog tickets beschikbaar aan de deur voor 33 euro. (TOGH)

The post Highlight Festival opnieuw schot in de roos: “Een meerwaarde voor Ieper” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Radio Vandewalle is weer in de ether op 96.7 FM

De zomerse stadsradio Vandewalle gaat vanaf zaterdag 13 juli weer in de ether. De tweede editie is twee weken lang dag en nacht te beluisteren en te herbeluisteren. Buurtbewoners, verenigingen en een pak vrijwilligers werken eraan mee. Op 23 juli komt Radio Rolarius nog een dag terug en wordt Radio Vandewalle gekaapt.
The post Radio Vandewalle is weer in

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker

Brugge wordt op de komende Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat Olympisch’, op ’t Zand en op de Markt.
The post Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker appeared first

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

Zit Biden binnenkort zonder centen? Donoren houden vinger op de knip

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken vrijdagavond in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling”

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 1: ex-wielrenster Lieselot Decroix (37).
The post Met Lieselot Decroix terug naar de Spelen van Peking: “Onvergetelijke ervaring, maar ook een ontgoocheling” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en een declassering: de bewogen dag van Jasper Philipsen in beeld

Een declassering voor Jasper Philipsen. Nadat hij Wout van Aert hinderde in de spurt, werd zijn tweede plek door de wedstrijdjury afgenomen. In de openingsfase van de etappe reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon

Lees meer »