Tim en Lana nemen legendarische ‘gekke fietsjes’ over in Blankenberge: “Als kind zelf ook vaak rondjes gereden op de piste”

De Lustige Velodroom in Blankenberge krijgt met Tim Poriau (34) en Lana Petit (27) een stel jonge nieuwe uitbaters boordevol plannen. De toekomst van de gekke fietsjes lijkt daarmee opnieuw verzekerd. “We kijken al uit naar het honderdjarig bestaan van de piste.”

De toekomst van de legendarische wielerpiste was lang onzeker: ze stond al sinds voorjaar ‘21 te koop. “Ik had toen al interesse getoond, maar de prijs lag nogal hoog en we hadden ook net onze tweede fietsenwinkel geopend in Ingelmunster. We hebben onze overnameplannen dan tijdelijk on hold gezet, maar ondertussen zijn we verhuisd naar Zuienkerke en zo is het een tijdje terug plots allemaal in een stroomversnelling terechtgekomen”, vertelt Tim.

Allebei verleden als wielrenner

Leuk detail: Tim en zijn partner Lana waren in een vorig leven allebei wielrenner. “Lana was een tijdje actief als eliterenster, ikzelf heb van mijn twaalfde tot mijn 28ste gekoerst op continentaal niveau en heb ook redelijk wat ervaring op de piste. Als kleine ukkie heb ik dikwijls rondjes gefietst op de Blankenbergse velodroom: we verbleven hier ’s zomers altijd op Camping Jamboree”, glimlacht Tim.

“Ondertussen hebben we ook een fietsenverhuur overgenomen in Knokke en zitten we in Middelkerke met een verhuur van billenkarren. Ik heb dus ervaring met lassen, en ken ook wel wat van schrijnwerk. Niet onbelangrijk aangezien zo’n negentig jaar oude wielerpiste toch wat onderhoud vraagt”, knipoogt Tim.

Enkele vernieuwingen

Hij heeft grootse plannen met de piste. “Verandering van spijs doet eten hé, zeggen ze. Het authentieke en familiale karakter van de velodroom willen we absoluut behouden: de gekke fietsjes zijn voor veel mensen pure nostalgie. Anderzijds zijn we ook wel van plan om een aantal vernieuwingen door te voeren, zoals de verhuur van e-bikes. Maar alles zal in het teken van de fiets blijven staan, en de gekke fietsjes blijven de gekke fietsjes: een unieke attractie die gekend is in het hele land”, zegt Tim.

Aan de prijs wil hij niet raken. “Die blijft dezelfde: 3 euro voor een halfuurtje. Da’s ook een troef hé: waar vind je tegenwoordig nog iets voor die prijs? Je bent sowieso al meer kwijt aan parkeergeld als je met de auto naar Blankenberge komt”, knipoogt Tim.

90-jarig bestaan

De Lustige Velodroom mocht deze zomer negentig kaarsjes uitblazen. “Lana en ik zijn er allebei erg trots op dat we als jong koppel zo’n iconische attractie mogen en kunnen overnemen. Eddy Merckx reed hier naar verluidt zijn eerste rondjes, het zou een droom zijn om hem op een dag nog eens te mogen verwelkomen op de piste. Maar De Lustige Velodroom heeft voor mij ook iets van een volkskermis: het is voor jong en oud, arm en rijk – kortom voor iederéén.”

“Thierry’s stijl is onnavolgbaar, maar we willen dezelfde ambiance blijven nastreven. Thierry blijft ons ook met raad en daad paraat staan. We gaan straks samen de afbraak doen en volgend jaar samen de piste weer opzetten. Thierry draagt de velodroom in zijn hart hé, het is daarom ook goed dat de attractie in Blankenberge blijft. De Lustige Velodroom is een monument, een stukje Blankenbergse folklore”, klinkt het.

The post Tim en Lana nemen legendarische ‘gekke fietsjes’ over in Blankenberge: “Als kind zelf ook vaak rondjes gereden op de piste” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Meer dan 130 verdachten opgepakt bij maandenlange politieoperatie rondom Hallepoort in Brussel

De afgelopen drie maanden zijn er meer dan 130 mensen opgepakt bij verschillende politieacties in de omgeving van de Hallepoort. De politie nam onder andere een oorlogswapen, 2,7 kilogram drugs en meer dan 93.000 euro cash geld in beslag. “De samenwerking tussen onze gemeentes en politiezones in de strijd tegen criminaliteit en drugshandel werpt haar vruchten af”, reageert burgemeester Philippe

Lees meer »

Ann Deschrijver trekt schoolpoort voorgoed dicht

Met het vertrek van Ann Deschrijver (61) verliest basischool Mandelbloesem een leerkracht pur sang. “Na het behalen van mijn onderwijzersdiploma in de H.Familie Tielt in 1983 ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als leerkracht en ik heb tot vandaag nooit iets anders gedaan. Het was een job die me 100 procent voldoening schonk”, verzekert ze.
The post Ann

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »