Tim Debrouwer voor het eerst als hoofdtrainer bij SCT Menen: “Heb er een goed oog in”

Na zijn doorstart moest SCT Menen zich vorig seizoen met een bescheiden twaalfde plaats tevreden stellen. Deze keer wil Sporting beter doen. Een plaats in de linkerkolom moet lukken, werd tijdens de ploegvoorstelling vooropgezet. Voorzitter Patrick Soete voegde er zelfs fijntjes aan toe dat het iets meer mocht zijn. T1 Tim Debrouwer laat echter niet al te veel in zijn kaarten kijken, wel wil hij zo hoog mogelijk eindigen.

Tim Debrouwer staat voor zijn groot examen. De 34-jarige Lauwenaar die voorheen jeugdtrainer was bij Wevelgem, en ook bij Dadizele en Mandel actief was, krijgt voor het eerst in zijn trainerscarrière een eerste ploeg onder zijn bevoegdheid. Het schrikt Debrouwer niet af.

“Ook bij Dadizele en Mandel kreeg ik met ervaren mannen te maken”, opent de Menense coach. “Ik ben niet bang voor de uitdaging, ik weet dat men bij Menen verwacht dat ik de ploeg een nieuw elan kan geven. Verwacht van mij echter geen ophefmakende uitspraken. Een plaats vooropzetten is nattevingerwerk. Daar doe ik niet aan mee. Ik kan alleen beloven dat ik mijn uiterste best zal doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Maar dat kan ik niet in mijn eentje. Daarvoor reken ik op de steun en medewerking van mijn spelers die moeten meegaan in mijn verhaal.”

Zelf was Tim Debrouwer geen lang voetbalverhaal beschoren. “Begonnen bij de jeugd van WS Lauwe, stapte ik later over naar SC Menen. Later waagde ik mijn kans bij het toenmalige BS Poperinge. Ik geraakte er tot in de eerste ploeg, tot ik een zware knieblessure opliep. Meteen was mijn voetbalcarrière naar de knoppen.”

“Omdat ik gebeten was door de microbe, werd ik jeugdtrainer. Bij SCT Menen krijg ik de kans om te tonen dat ik ook een eerste ploeg onder de arm kan nemen. Ik heb er een goed oog in dat het zal lukken.”

Veel vertrouwen

Voor zijn eerste wedstrijd moet Menen kustploeg Koksijde Oostduinkerke in de ogen gaan kijken. “Het gaat tegen de topfavoriet”, weet Tim Debrouwer. “We zullen meteen weten hoe zwaar we wegen. Koksijde Oostduinkerke wordt als de gedoodverfde titelfavoriet naar voren geschoven. Maar na onze laatste voorbereidingswedstrijd tegen Jong Helkijn, waarin we een 1-1-gelijkspel speelden, trekken we er met veel vertrouwen heen. We zullen ons vel duur verkopen.”

Zaterdag 2 september om 19.30 uur: KV Koksijde Oostduinkerke SCT Menen

The post Tim Debrouwer voor het eerst als hoofdtrainer bij SCT Menen: “Heb er een goed oog in” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »