BK Rally: Reynvoet leidt de dans in Roeselare, Potty geeft op

Na de eerste wedstrijddag van de Omloop van Vlaanderen rijdt Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) aan de leiding. Reynvoet heeft een voorsprong van drie seconden op Jos Verstappen (Skoda Fabia RS Rally2) die tweede is. Andy Lefevere (VW Polo GTI R5) is derde op 13,4 seconden. BK-leider Maxim Potty (Citroën C3 Rally2) haalde het einde van de eerste wedstrijddag niet.

Andy Lefevere won de eerste klassementsrit van de Omloop van Vlaanderen en werd zo de eerste leider. Het was het begin van een geanimeerde eerste wedstrijddag van deze tiende manche van het BK rally. BK-leider Maxime Potty won de tweede en derde rit en nam het commando over van Lefevere die naar de derde plaats zakte.

Beschadigd wiel

Veel plezier beleefde Potty niet aan zijn leidersplaats. In de voorlaatste rit van de openingsdag bereikte hij de finish met een beschadigd wiel. Potty was 37,2 seconden trager dan ritwinnaar Jos Verstappen en zakte naar de achtste plaats. Bij nazicht van de wagen bleek dat het linkervoorwiel haaks op de wagen stond wat wijst op mogelijke schade aan de ophanging. Potty wist meteen dat het einde verhaal was. Als zijn team de wagen rijklaar krijgt voor zaterdag kan hij, mits de nodige straftijd voor het niet rijden van de laatste klassementsrit, opnieuw van start gaan tijdens de tweede en laatste wedstrijddag.

Door regelmaat op kop

Voormalig Formule 1-rijder Verstappen won de beide avondritten en sluit de dag af als tweede op drie seconden van leider Reynvoet, die geen enkele rit won maar op regelmaat naar de kop van het klassement schoof. Andy Lefevere is derde op 13,4 seconden en heeft op zijn beurt een kleine bonus van een seconde op Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5).

Op zaterdag wordt de tweede wedstrijddag gereden en rijden de deelnemers drie lussen van telkens vijf klassementsritten.

The post BK Rally: Reynvoet leidt de dans in Roeselare, Potty geeft op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar Zomerstek (Gits) heeft er nu ook een pop-up gastrobar bij (inclusief topkok Benoit)

De zomerbar die onder de noemer Zomerstek straks al aan de vijfde editie toe is, krijgt er een pop-up gastrobar bij. Daarvoor wist Geert Defevere niemand minder dan Benoit Vercaemst (De Overburen) te strikken. “En we zitten nog boordevol plannen.”
The post Zomerbar Zomerstek (Gits) heeft er nu ook een pop-up gastrobar bij (inclusief topkok Benoit) appeared first on

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Maar als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden kaartte de kritiek op het “rampzalige” debat aan en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit”

Dit weekend opent de nieuwe meubelzaak Blanco de deuren aan de Kortrijksesteenweg 279 in Harelbeke. De drijvende kracht achter de exclusieve outdoormeubelen is ontwerper Kurt Velghe, die samen met zijn zoon Axell (29) de zaak runt.
The post Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit” appeared first on

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »