Tarieven gemeentelijke uitleendienst blijven behouden in Deerlijk én er is gratis feestpakket beschikbaar

Het reglement voor de gemeentelijke uitleendienst in Deerlijk werd tijdens de jongste gemeenteraad geüpdatet. Het belangrijkste is dat de tarieven voor verenigingen niet opgetrokken worden.

“De kern van het reglement blijft eigenlijk dezelfde: we willen kwalitatieve materialen aanbieden aan alle Deerlijkse verenigingen die daar nood aan hebben en bovendien doen we dat aan scherpe prijzen”, verduidelijkt schepen van Feestelijkheden Louis Vanderbeken (CD&V). “Het aanbieden van zo’n uitleendienst is een heel sterke stimulans voor het verenigingsleven. Daarom gaan we, tegen de stroom van grote prijsstijgingen in, onze materialen doelbewust niet duurder maken.”

Gratis feestpakket

“Ten opzichte van het vorige reglement hebben we wel enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo kunnen kleinschalige buurtfeesten vanaf nu een gratis buur(t)feestpakket bestellen. Het pakket bevat 4 plooitafels, 30 stoelen, blanco uitnodigingen, een vlaggenlijn, een tafelkleed en enkele afvalzakken. Door het gratis aanbieden willen we de drempel om het organiseren van zo’n straatfeest verkleinen. We willen in Deerlijk echt inzetten op buren die elkaar weer beter leren kennen en zo het sociaal weefsel verder versterken. De idee is tot stand gekomen in samenwerking met de Tettercamionnette.”

“Daarnaast bieden we vanaf nu gratis materialen aan voor benefieten die minimaal 50 procent van hun opbrengst overmaken aan het goede doel. Zo dragen wij als gemeente ook ons steentje bij om de opbrengst zo maximaal mogelijk te houden.”

The post Tarieven gemeentelijke uitleendienst blijven behouden in Deerlijk én er is gratis feestpakket beschikbaar is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »

Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af naar start competitie

Wat vliegt de tijd: binnen drie weken trapt Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen alweer op gang tegen KV Mechelen. De clubs zullen nauwelijks een maand voorbereiding hebben gehad. Maar hoe staan de drie West-Vlaamse eersteklassers er vandaag voor? Een overzicht van de snelbouw bij Club, Cercle en Veekaa.
The post Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Feestelijke opening van N35 na 25 jaar aanslepend dossier

Op 5 juli is het project voor de heraanleg van de N35, de belangrijke verkeersader die door Veurne, Koksijde en De Panne, eindelijk afgerond. Aan Sporthal Den Oosthoek werd de N35 feestelijk geopend en wijdden de lokale besturen en bewoners het heraangelegde fietspad in met een fietstochtje tot aan de rotonde in de Slableedstraat in Veurne.
The post Feestelijke

Lees meer »