Al 22,3 miljard euro spaargeld vloeide naar de staatsbon, en toch komen banken niet met hogere rente: waarom beweegt er niks?

Met nu al meer dan 22 miljard euro aan intekeningen overtreft de staatsbon ieders stoutste verwachtingen. Zie dit gerust als een dikke middelvinger van de spaarder richting banken. Toch bewegen die voor geen meter, en dat was nochtans het doel. “De banken zouden wel gek zijn mochten ze de spaarrente al hebben opgetrokken”, zegt docent Financiële economie Gertjan Verdict (KU Leuven). Hij geeft een drietal goede reden waarom. “Naar december toe is een reactie wél nodig.”

Meer krantenkoppen in België

Okra Zedelgem Dorp zet tachtigjarigen in de bloemetjes

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Okra Zedelgem Dorp zijn 80-jarige leden gehuldigd in het dienstencentrum De Braambeier in Zedelgem. Het werd een gezellige namiddag met een lekker glaasje bubbels bij aankomst, gevolgd door een heerlijk stuk taart met koffie. Nadien werd nog stevig nagepraat bij een biertje of frisdrankje en ontspannende muziek. Op de foto herkennen
The post Okra Zedelgem

Lees meer »

Internationaal Theater Amsterdam verbreekt alle banden met Belgische regisseur Ivo van Hove, na onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag 

Het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) verbreekt onmiddellijk "in goed overleg" de samenwerking met de Belgische regisseur Ivo van Hove. Dat laat algemeen directeur Clayde Menso weten. Ook de raad van toezicht van het ITA zet integraal een stap opzij. Deze beslissingen zijn het gevolg van een onafhankelijk onderzoek, waarin grensoverschrijdend gedrag door van Hove is aangetoond.

Lees meer »

“Al twee jaar onnodig achter tralies”: waarom er toch geen sprake is van ‘poging tot ontvoering’ van minister Van Quickenborne

Met man en macht speurde het Openbaar Ministerie de voorbije jaren naar de criminelen in het zware drugsmilieu die in september 2022 toenmalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wilden ontvoeren. De bewijslast blijkt nu, tot hun grote frustratie, te karig om zes Nederlanders juridisch aan de ontvoeringspoging te linken.

Lees meer »

CEO Sports Jesper Fredberg nu Anderlecht na bijna 500 dagen voor Europese comeback staat: “Europees voetbal zit in ons DNA”

Anderlecht reist weer door Europa. Eerste bestemming Mez?kövesd in Hongarije, waar Dinamo Minsk geen obstakel mag vormen op weg naar het hoofdtoernooi van de Europa League, daar mikt ook CEO Jesper Fredberg op. “Het deed vorig jaar pijn die andere ploegen matchen te zien spelen die je zélf wil spelen.” Hoe kijkt hij overigens naar het slot van de transferperiode?

Lees meer »

KIJK. Zonder een druppel zweet te verliezen: Chuck Norris (84) maakt indruk bij fans met loodzware work-out

“De wetten van de zwaartekracht gelden niet bij Chuck Norris.” De voormalige actieheld is al 84, maar toont nog steeds dat hij een beest in de fitness is. Norris, bekend van ‘Walker, Texas Ranger’, heft met gemak zware gewichten op, zonder een druppel zweet. “Zweten de gewichten nu?” grapt een fan in de reacties. “Hij is een levende legende”, schrijft

Lees meer »

Mercedes Van Volcem (Voor Brugge) pakt uit met controversieel idee: “Op zaterdag moet fietsen in Steenstraat verboden worden”

Als het van schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD/Voor Brugge) afhangt, moet het volgende Brugse stadsbestuur op zaterdag de fietsers bannen uit de Steenstraat. Dat controversiële punt in het kiesprogramma van Voor Brugge zorgt voor tandengeknars.
The post Mercedes Van Volcem (Voor Brugge) pakt uit met controversieel idee: “Op zaterdag moet fietsen in Steenstraat verboden worden”

Lees meer »

Publiekelijk rondje moddergooien tussen Ralf Schumacher en z’n ex, nadat hij uit de kast kwam: “Mijn beste jaren verspild”

Ralf Schumacher (49) en z’n ex-vrouw Cora leven dezer dagen niet op de beste voet. De gewezen Formule 1-coureur kwam onlangs publiekelijk uit de kast, en dat schoot in het verkeerde keelgat bij de vrouw waar hij 14 jaar mee gehuwd was. Zij voelt zich “gebruikt” en claimt dat ze van niets wist. Met enkele WhatsApp-berichtjes heeft de Duitser –

Lees meer »