Kleinere pretparken kregen minder bezoekers over de vloer wegens natte zomer

De meeste pretparken en dierentuinen hebben de natte zomer nog vrij goed doorstaan, zo blijkt uit een rondvraag. Kleinere buitenparken zoals Plopsa Coo en Boudewijn Seapark ontvingen minder bezoekers dan vorig jaar, de grote parken Plopsaland De Panne en Pairi Daiza spreken van een evenaring of zelfs groei.

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen hebben. Volg alle

Lees meer »

Zie ze stralen: Oumi en Evenepoel poseren met de twee gouden medailles, ouders Evenepoel door dolle heen: “Misschien zien we deze avond ons bed niet”

Twee olympische titels in één week. Na zijn goud in de wegrit liet Remco Evenepoel (24) zijn emoties de vrije loop. Vrouw Oumi Rayane vierde mee mét Evenepoels eerste goud rond haar nek. Dat leverde unieke foto’s op. Ook ouders Patrick en Agna waren door het dolle heen. “Misschien hebben we ons hotel geboekt voor niets, maar wij gaan feesten!”

Lees meer »

Weerbericht: maandag wordt zomers

Maandag wordt het zomers met zon en af en toe enkele hoge wolkensluiers. De maxima stijgen naar 23 graden in de Hoge Venen, 26 graden aan de kust en 27 of 28 graden in het centrum. De wind uit oost tot zuidoost waait zwak tot soms matig. Langs de kust zal in de middag een matige zeebries uit noordoostelijke richting

Lees meer »

Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op Tabaksommegang en sterft even later in ziekenhuis

Zondag rond 18 uur legde 2Fabiola hun optreden stil op het terrein van Tabaksommegang, gelegen gedeeltelijk op het grondgebied Meulebeke en Ardooie, nadat een bezoeker onwel was geworden. De dienst 100 en MUG waren vlug ter plaatse. De bezoeker werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij even later is overleden.
The post Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op

Lees meer »

Syensqo tempert jaarprognose

08:37 De speciaalchemiegroep Syensqo stelt vast dat de vraag naar zijn producten minder snel aantrekt dan verhoopt. Het bedrijf tempert zijn prognose over het boekjaar 2024.

Lees meer »

Venezolaanse oppositieleiders moeten “achter tralies”, zegt Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro vindt dat oppositieleidster María Corina Machado en de oppositiekandidaat bij de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag, Edmundo González Urrutia, “achter de tralies” moeten worden gezet na de dodelijke protesten in Venezuela. Dat zei het staatshoofd woensdag tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Honderden mensen nemen met erehaag en rouwstoet afscheid van Bart (41) en zoontje Mathias (12) na verkeersdrama in Namen

Honderden mensen namen zaterdagochtend afscheid van Antwerpenaren Bart (41) en Mathias Smans (12). De jongen en zijn vader kwamen op 21 juli om het leven na een zwaar verkeersongeval in Namen. Voor de uitvaart werd een erehaag gevormd door Toyota Supra’s, Mathias’ favoriete auto, na het afscheid volgde een rouwstoet van Bergen op Zoom tot in Berendrecht.

Lees meer »

Emma Plasschaert begint met tegenvallende 25ste plaats aan olympische zeilrace, tweede regatta uitgesteld

Zeilster Emma Plasschaert uit Oostende is haar Olympische Spelen in Marseille donderdag begonnen met een teleurstellende 25ste plaats in de eerste regatta van de ILCA 6-categorie. De tweede regatta van de dag werd uitgesteld door de zwakke wind in Zuid-Frankrijk.
The post Emma Plasschaert begint met tegenvallende 25ste plaats aan olympische zeilrace, tweede regatta uitgesteld appeared first on KW.be.

Lees meer »