Wesly looft beloning uit voor gouden tip die leidt naar dieven die miniatuurmotor stelen van graf van zijn broer: “Dit doet ons heel veel verdriet”

Dieven hebben in Oostende een motortje gestolen van het graf van Kenzy Vyvey. De jongeman kwam vorige zomer om het leven in Middelkerke bij een zwaar verkeersongeval met zijn motor. Zijn broer looft nu een beloning uit aan wie hem naar de dief kan leiden. “Ik hoop dat de dader tot inkeer komt en beseft hoeveel verdriet dit ons doet”, zegt Wesly Vyvey.

Tijdens de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 juli 2022 gebeurde wat niemand ooit had durven denken. Kenzy Vyvey, een 23-jarige jongen in de fleur van zijn leven, verloor de controle over het stuur van zijn motor in Slijpe, bij Middelkerke. Hij kwam bij het zware ongeval om het leven. Zijn familie, een bekende familie uit Oostende, was kapot van verdriet en is dat nog steeds. Ze doen er alles aan om het graf van hun broer, zoon en vader – Kenzy’s vriendin was op het moment van zijn overlijden zwanger van een zoontje – op te fleuren.

Kenzy was een van de jongste kinderen van het gezin. Hij had maar liefst zes broers en vier zussen. “Zijn graf opfleuren is zo wat het enige wat we nog voor hem kunnen doen”, vertelt zijn broer Wesly. “Onze broer was iemand met een hart van goud. Hij zou voor ons hetzelfde doen, moest hij de kans nog hebben. Hij stond bekend als een behulpzame jonge gast. Maar motoren waren, naast zijn vriendin, zijn grote liefde. Die passie was op jonge leeftijd al aanwezig. Hij kende er alles van. Die passie bleef ook groeien. Alleen werd die passie hem uiteindelijk fataal.”

Miniatuurmotor

Op het graf van Kenzy hadden Wesly en zijn zus een kleine motor laten plaatsen in afwachting van een groter stuk die momenteel nog gemaakt wordt. “Mijn zus had het motortje gekocht en daar zijn naam op laten graveren”, vervolgt Wesly. “Voor ons heeft dat een grote emotionele waarde, dat is iets tussen ons en Kenzy. Die motor stond onderaan het graf.”

Dieven vonden er echter niet beter op dan die motor van het graf van Kenzy te stelen. “Het moet tijdens een van de voorbije dagen gebeurd zijn”, weet Wesly. “Ik kan er niet bij dat mensen zoiets willen doen. Dat maakt me echt boos en verdrietig tegelijk. Het is trouwens niet het eerste dat gestolen wordt. Ook bloemen en zelfs iets van zijn zoontje werden al van zijn graf gestolen. Uitspreken over wat ik van mensen die zoiets doen denk, doe ik misschien beter niet.”

Beloning

Wesly en zijn familie hopen dat de dader tot inkeer komt en het motortje gewoon terugplaatst waar hij of zij het heeft gestolen. “We gaan sowieso klacht indienen bij de politie en hopen dat er iets aan gedaan wordt. We zijn lang niet de enige die voorwerpen gestolen zagen worden van het graf van een dierbare. Ik loof alvast een beloning uit aan diegene die de gouden tip heeft die ons naar die motor kunnen leiden. Het mag dan wel een klein object zijn, voor ons heeft die heel veel waarde”, besluit Wesly.

“We begrijpen dat dergelijke diefstal zeer ingrijpend is voor de nabestaanden”, reageert schepen Hina Bhatti (Open VLD), bevoegd voor de begraafplaatsen. We raden mensen die slachtoffer geworden zijn van eender welke diefstal aan om zeker altijd aangifte te doen bij de politie. Medewerkers op de begraafplaatsen, de politie en de gemeenschapswachten houden er altijd een oogje in het zeil. We vragen ook om zaken die financieel waardevol zijn niet achter te laten.”

Wie een tip heeft, kan terecht bij de lokale politie van Oostende of op het nummer 059 44 58 27.

The post Wesly looft beloning uit voor gouden tip die leidt naar dieven die miniatuurmotor stelen van graf van zijn broer: “Dit doet ons heel veel verdriet” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje: Leie Waterdag pakt uit met boeiend programma

Aan de oevers van de Leie kan je op zondag 7 juli met een speedboot varen, genieten in het tijdelijke zomerdorp, deelnemen aan een sumo-hanengevecht of een eigen meesterwerk creëren tijdens Paint&Sip. Leie Waterdag wordt ter ere van het Emile Clausjaar overgoten met een kunstig sausje.
The post Op de speedboot, in het zomerdorp of schilderen met een drankje:

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »