Justine Vandendriessche trouwt twee keer in één week: op de planken en in ‘t echt

Toneelgroep ’t Souffleurke trapt op 9 september het najaar af met de productie ‘Perfect Huwelijk’. Een van de hoofdrolspeelsters is Justine Vandendriessche die in het stuk haar trouwfeest voorbereidt en op 23 september zelf in het huwelijksbootje stapt.

De najaarsproductie van ’t Souffleurke vindt dit jaar uitzonderlijk al in september plaats. Starten doet de groep op zaterdag 9 september met een hilarische komedie van de Brit Robin Hawdon. Regisseur Gino Bruneel is ondertussen ruim veertig jaar aan de slag in het liefhebberstoneel als voorzitter van ’t Souffleurke en als gevierd regisseur bij verschillende West-Vlaamse gezelschappen. Ook dit keer leidt hij de groep van zeven acteurs die Perfect Huwelijk spelen. Een van de spelers is Justine Vandendriessche (26).

“Ik ben van kindsbeen al bezig met toneel. Ik denk dat ik in het derde of vierde leerjaar zat toen ik voor het eerst op de planken stond en dat was geen verrassing. Mijn grootvader, vader, twee ooms en twee tantes zijn al jaren actief in het liefhebberstoneel. “

“Het was duidelijk dat ik als tiener verder wilde in het toneelwereldje. Ik maakte in het middelbaar de overstap naar het KSO, het kunst secundair onderwijs, ging aan de Roeselaarse academie ook dictie en drama studeren en spendeerde vakantieperiodes op toneelkampen.”

Belichting

“Het was januari van dit jaar toen de vraag kwam om mee te spelen in de najaarsproductie van ’t Souffleurke. Ik stemde onmiddellijk toe maar in de agenda botsten we meteen op een andere belangrijke datum dit najaar, mijn huwelijksfeest. Op zich is dat geen probleem want ook mijn toekomstige echtgenoot is betrokken bij de productie. Hij werkt al jaren mee aan het decor van nieuwe producties en dit keer staat hij ook in voor de belichting. Maar het blijft speciaal, twee keer huwen in één week!”

“In het toneelstuk dreigt een romantische huwelijksvoorbereiding volledig fout te lopen als de toekomstige bruidegom na zijn vrijgezellenfeest ’s morgens ontwaakt in een vreemd bed. Wat hij ook doet om de gênante situatie recht te zetten, het wordt steeds erger. Ik ben er gerust in, mijn echte huwelijksfeest en de voorbereiding ervan zullen vlotter verlopen”, lacht Justine Vandendriessche.

Ticketfoon

Perfect Huwelijk met de acteurs Justine Vandendriessche, Wouter Derouck, Emilie Wybo, Xavier Mestdagh, Sofie Beheydt, Ria Parmentier en Jo Nijs wordt op 9, 10, 13, 15 en 16 september opgevoerd in zaal OCAR in Rumbeke. Tickets kosten 10 euro en kunnen online worden gekocht op de website www.tsouffleurke.be of via de ticketfoon 0478 36 49 47. (BCR)

The post Justine Vandendriessche trouwt twee keer in één week: op de planken en in ‘t echt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO stuurt speciale gezant naar Oekraïne – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »