Vandenbroucke wil dat artsen exacte hoeveelheid antibiotica voorschrijven

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil artsen verplichten om een exacte aantal antibioticapillen voor te schrijven. Dat staat vrijdag in La Libre. De maatregel moet overmatig gebruik tegengaan.

Meer krantenkoppen in België

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »