Trajectcontrole in Anzegem, Tiegem en Vichte, flitspaal in Tiegem

Het afgelopen jaar werden de trajectcontroles in Groot-Anzegem en de flitspaal in de schoolomgeving van Tiegem op de gemeenteraad unaniem goedgekeurd. Het betreft gewestwegen waar er vaak te snel gereden wordt. Ondertussen is de installatie ervan in het straatbeeld verschenen.

De beslissing van de trajectcontroles in de Statiestraat, Bevrijdingslaan en Peter Benoitstraat en de snelheidscamera in Oostdorp werd genomen door de Vlaamse regering op 21 april 2022 met inspraak van de gemeente Anzegem. Het kadert in een opdracht die Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters gaf aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om op 20 locaties langs gewestwegen nieuwe trajectcontroles te installeren. In ongeveer één op de drie ongevallen met dodelijke afloop speelt overdreven snelheid een belangrijke rol. Uit de meest recente cijfers van het FOD Justitie blijkt dat afgelopen jaar de pakkans groter is geworden. “Handhaving op snelheid blijft dan ook nodig. Samen met lokale besturen zetten we daarom extra in op locaties waar snelheid een risico vormt voor de verkeersveiligheid. In onderzoek zien we dat op plaatsen waar we handhaven op snelheid, het aantal ongevallen daalt en dit ook net vlak voor en na het traject”, zegt minister Peeters.

Kostenplaatje

De uiteindelijke activatie van de trajectcontroles is in handen van de federale politie. Het AWV staat enkel en alleen in voor de installatie en het technisch klaarmaken van de trajectcontroles.

Aan elke trajectverklaring hangt een kostplaatje van 160.000 euro dat ten laste is van AWV, voor een snelheidscamera bedraagt dat 80.000 euro. De kosten voor periodiek onderhoud, herstellingen en herijkingen om de installatie opnieuw operationeel te maken, zijn ten laste van de gemeente. Hiervoor kunnen ze een beroep doen op opdrachtencentrales waardoor ze vrijgesteld zijn van het organiseren van een gunningsprocedure. (GV)

The post Trajectcontrole in Anzegem, Tiegem en Vichte, flitspaal in Tiegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Hélène d’Udekem d’Acoz maakt opvallende carrièreswitch: “Ik zou nooit kunnen doen wat m’n zus Mathilde doet”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »