Geliefde Sint-Bernardshond overleden: “Julie ontfermde zich onder meer over een weesgeitje”

Julie, een van de geliefde Sint-Bernardshonden van bij dierenarts Joris Mattard, is overleden. Het dier verwierf grote bekendheid toen het zich in 2016 mee ontfermde over een verlaten geitje. “Julie, de lieve grote zachtaardige haarbal, heeft menig (zwerf)diertje liefgehad en mee opgevoed”, zegt baasje Isolde Mattart.

De beelden van het kleine, verzwakte geitje dat optrok met twee loebassen van Sint-Bernardshonden – Julie en Basiel – waren meteen een doorslaand succes toen Isolde Mattart (30) ze in 2016 op Instagram plaatste. Isolde (30) is de dochter van de bekende Oedelemse dierenarts Joris Mattart. “Julie is bij ons toegekomen, als adoptiehond, toen ze zo’n 10 maanden oud was, in 2011. En in 2015 is Basiel, ook een Sint-Bernard erbij gekomen”, vertelt Isolde. “In 2016 werd bij een cliënt van mijn vader een geitenlam geboren, enigszins buiten het seizoen en met een moeder die ziek was geworden en er niet kon voor zorgen. De landbouwer had niet de tijd of de mogelijkheid om ervoor te zorgen. Dus toen heb ik mij me geëngageerd om het schattige geitje op te kweken. En wat bleek? Ik kreeg al vlug de hulp van de twee Sint-Bernards, maar toch vooral van Julie. Toen ik het geitje mee naar buiten nam en we ging wandelen, ging Julie gewoon mee. Soms ging het geitje zelfs op haar rug zitten en sliepen ze ’s nachts samen dicht tegen elkaar. Het was echt schattig om te zien. Onze Sint-Bernards verwelkomden overigens ook veel andere dieren.” Maar Julie is dus niet meer. Op twaalfjarige leeftijd ruilde ze het tijdelijke voor het eeuwige. “Zo’n hond wordt meestal maar acht jaar oud dus iedere dag die erbij kwam, was al een cadeau”, zegt Isolde.

Ook Basiel treurt

“Julie was echt de definitie van tolerantie. Een lieve , grote zachtaardige haarbal die vele dieren én mensen kwam begroeten bij ons thuis. Ze heeft menig (zwerf)dier, gaande van katjes tot geitjes, liefgehad en mee opgevoed. Ze was de liefste en wordt nu al zo gemist. Zeker ook door Basiel die achterblijft en duidelijk treurt”, stelt Isolde vast. (PDV)

The post Geliefde Sint-Bernardshond overleden: “Julie ontfermde zich onder meer over een weesgeitje” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »