Oldtimers en paarden smelten samen op Manor Goes Classic in Ledegem

Dit weekend vindt op de Manorhoeve in Sint-Eloois-Winkel het evenement Manor Goes Classic plaats. Tijdens het tweedaagse evenement smelten de werelden van paarden en oldtimers samen.

Manor Goes Classic is op 2 en 3 september aan de achtste editie toe. “Mijn vader is een grote liefhebber van oldtimers. Mijn man en ik zijn dan weer geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met paarden en koetsen. Het leek ons leuk om die twee werelden samen te brengen”, zegt organisator Evelien Huyghe. Zij runt langs de Gootstraat in Sint-Eloois-Winkel een paardenfokkerij.

Kinderdorp

Zowel paardenliefhebbers als oldtimerliefhebbers vinden komend weekend hun gading op de Manorhoeve. Voor de autoliefhebbers is het uitkijken naar de verschillende oldtimerritten. Op zaterdag arriveren de oldtimers omstreeks 16.30 uur terug toe op het domein en worden ook verschillende oude tractoren tentoongesteld.

“Voor de kinderen is vooral de keuring van de minipaardjes interessant. Zowel op zaterdag- als op zondagmiddag kunnen zij zich volop uitleven in het kinderdorp”, aldus Evelien.

Iberische paarden

Op zondag komen de koetsen aan bod. Op het domein staan er verschillende praktische proeven aangespannen rijden op het programma.

’s Ochtends is er ook opnieuw een oldtimerrit. De wagens komen omstreeks 13.30 uur terug aan in de Gootstraat. Ondertussen zijn er ook shows met onder andere Iberische paarden.

Kinderkankerfonds

Aan het evenement is ook bij deze editie een goed doel verbonden. Evelien en haar familie kozen ook dit jaar voor het Kinderkankerfonds. “In de tuin van de Manorhoeve stellen dit weekend verschillende kunstenaars tentoon. De werken kunnen ook aangekocht worden. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat dan naar het Kinderkankerfonds.”

De organisatoren hopen alvast een pak volk over de vloer te krijgen. “Zowel voor oldtimerliefhebbers als paardenliefhebbers is dit een interessant evenement, maar ook kinderen komen hier helemaal aan hun trekken.”

The post Oldtimers en paarden smelten samen op Manor Goes Classic in Ledegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »