Vernieuwd en verjongd Apolloon heeft er zin in

Handbalclub Apolloon Kortrijk Spurs is op 1 augustus begonnen aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De ploeg van voorzitter Karl Laverge ziet er dit jaar heel anders uit, maar hij heeft er veel vertrouwen in: “Met ons nieuwe coaches-duo en enkele talentvolle jongeren uit eigen rangen blijven we mikken op de play-offs.”

Vorige week oefenden de paars-witten van Apolloon tegen Filou HBC Izegem, dat naar de BENE-League promoveerde. Het verjongde team verloor, maar kan terugblikken op een verdienstelijke partij.

“Ik zag een supergemotiveerde ploeg, die pas in de laatste tien minuten voor het eerst op achterstand kwam en finaal met 34-32 verloor”, zegt Laverge. “Het was aangenaam om te zien, wetende dat we vier spelers kwijt zijn: Jan Steenhoudt en Tore Devos zijn naar Izegem getrokken, en Jakob Dhaene en Vladimir Olexiouk zijn gestopt. Ondanks dat grote verlies zag ik geen ploeg die de kopjes liet hangen, maar een team dat er heel veel zin in heeft, met snel en gedreven spel.”

“Onze coaches Luc Vercauteren en Pieter Van Nieuwenhove (T2) zijn vervangen door de Fransman Tijani Kachroum en Koen Nel (T2). Ik zie dit als een nieuwe start. Met Tijani waait er een nieuwe wind, met een andere aanpak. In combinatie met Koen is dat een schot in de roos voor deze jonge bende. Ze zullen er keihard voor gaan.”

Start schooljaar

“Momenteel trainen we nog vijf keer per week, maar zodra het schooljaar opnieuw is begonnen zal dat heel wat minder zijn. De realiteit moet dus nog beginnen”, beseft de voorzitter. “Er zijn wel enkele heel talentvolle jonge gasten uit eigen rangen bij gekomen. Die worden nu volop geïntegreerd – iets wat misschien al eerder moest gebeurd zijn. Onze ambitie voor dit nieuwe seizoen is sowieso zo hoog mogelijk eindigen: de play-offs blijven ons doel.” (ELD)

The post Vernieuwd en verjongd Apolloon heeft er zin in is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »