Martha Verbruggen viert honderdste verjaardag

Haar echte verjaardag was al op 15 augustus, maar een feestje met de medebewoners van wzc Sint-Godelieve zette de kers op de taart voor Martha Verbruggen. Ze zag het levenslicht in 1923 in de Middelkerkse deelgemeente Leffinge.

Samen met haar echtgenoot wijlen Maurice Doom was ze bekend als uitbaatster van een Esso-tankstation in de Oostendse wijk Hazegras, nabij het Ernest Feysplein. Samen met Maurice kreeg ze twee kinderen: Etienne en Erik. Etienne Doom was bekend van de gelijknamige televisie- en elektrozaak Grundig in de Torhoutsesteenweg. Erik had een mooie carrière als bus- en tramchauffeur bij De Lijn en hielp nadien mee in de bakkerij van Nathalie. “Bontje – want zo noemen wij oma heeft beide zonen en schoondochters overleefd”, vertelt Sylvie Doom, samen met Kathy en Nathalie kleindochter van Martha. “Ze heeft ook altijd fantastisch gezorgd voor onze zieke opa, die een heel belangrijk onderdeel in haar leven was.”

Nog geen tien jaar geleden, in 2015, trok Martha naar wzc Godelieve in Gistel, waar ze nog altijd ferm in de watten wordt gelegd. “Bontje was altijd al muzikaal aangelegd. Zo speelde ze accordeon en piano zonder een echte muziekopleiding te hebben gevolgd. Sterker nog, toen ze in het wzc aankwam, merkte ze in de hoek van de gemeenschappelijke zaal een piano op. Ze zette zich aan het klavier en begon zomaar liedjes van weleer te spelen.” Martha heeft met Jens en Siebe, Fee en Ona, en Mathias ook vijf achterkleinkinderen en met Lucas één achterachterkleinkind. (TVA)

The post Martha Verbruggen viert honderdste verjaardag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »