Drie oud-schepenen krijgen titel van ereschepen: “Dosis gezond verstand”

In het gemeentehuis van Houthulst kregen drie oud-schepenen de titel van ereschepen. Belangrijke voorwaarde om die titel te kunnen krijgen, is minstens acht jaar de functie van schepen uitoefenen. Tamara Schotte (47, Vooruit), Geert Van Exem (56, CD&V) en Gino Keirsschieter (74, CD&V) voldoen aan dat criterium.

Tamara Schotte was vijftien jaar schepen, onder andere van Jeugd, Financiën, Kinderopvang en Senioren. “Tamara was heel jong toen ze schepen werd bij door de wol geverfde coalitiepartners”, blikt burgemeester Joris Hindryckx (CD&V) terug. “Coalitiepartners zijn officieel vrienden, maar kunnen ook vijanden zijn. Tamara had de kunde om het laagje vernis van de grootste partij af te krabben. Er zijn mensen van grote velden en mensen van kleine akkers. Beiden zijn nodig, van de laatste het meest. Mensen van grote velden mogen niet talrijk zijn, maar jij was er een van”, sprak burgemeester Hindryckx.

Landbouwbelangen

Geert Van Exem was 26 jaar schepen en meteen ook de eerste Merkemnaar die na de fusie schepen werd. Zijn bevoegdheden waren onder andere Sport, Milieu, Openbare Werken en Landbouw. “Geert is per definitie een harde werker, want hij is een West-Vlaamse boerenzoon”, typeert burgemeester Hindryckx zijn partijgenoot. “Geboren en getogen in een sympathieke familie, onmogelijk om ruzie mee te krijgen, was Geert een grote aanwinst voor de gemeenteraad en het schepencollege. Hard werken, veel gezond verstand gebruiken en goed weten wat er in de onderbuik van de gemeente plaatsvindt, dat behoort tot het DNA van Geert. Bovendien bleef hij als boerenzoon voornamelijk de belangen van de landbouwers verdedigen. Ook als schepen was hij een man tussen de mensen. Hij koos er uitdrukkelijk voor om zijn eigen beroepscarrière op een lager pitje te zetten voor het uitoefenen van zijn gemeentelijk mandaat. Geert heeft zijn leven ondertussen een heel andere wending gegeven en het gemis in het schepencollege is groot”, klinkt het bij de burgemeester.

Gino Keirsschieter tenslotte was 12 jaar OCMW-voorzitter. “Gino is een echte Houthulstenaar. Een man van het volk, maar ook niet helemaal”, zegt de burgemeester.

Engagement

“Hij werd in de loop der tijden een man met groot informeel leiderschap. Men zegt soms wel niemand is sant in eigen land, maar Gino kon dit wel. Hij is een unieke combinatie van toegankelijkheid en intelligentie. Er werd altijd echt naar hem geluisterd. Gino heeft altijd al een katholieke én een sociale ingesteldheid of overtuiging gehad. Het paste hem dan ook dat hij bewust koos voor het OCMW. Het was een verhaal en een engagement dat gewoon klopte, al had ik hem op bepaalde tijden liever als schepen gehad.”

The post Drie oud-schepenen krijgen titel van ereschepen: “Dosis gezond verstand” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen

Justine Ghekiere, Julie Van De Velde en Margot Vanpachtenbeke mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moeten er wereldkampioene Lotte Kopecky aan een olympische medaille helpen.
The post Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »