Melissa (35) uit Tielt brengt in Kursaal Oostende eigen musical ‘Imagine’: “Een verhaal van hoop”

Melissa Arnone (35) is al jaren gepassioneerd door zingen. De Tieltse richtte Imagine Academy-Studios op en op zaterdag 2 september brengt ze voor het eerst een unieke show onder de naam ‘Imagine’ in het Kursaal Oostende.

Melissa is geboren in Zuid-Italië, in Agrigento op Sicilië. Ze groeide op in België en momenteel baat ze het Italiaanse restaurant La Vita e Bella in Tielt uit. Deze dame beschikt over een uitstekend zangtalent, ook al volgde ze nooit zanglessen. Haar ultieme droom was om ooit eens op de planken te staan met een eigen musical. Haar grootse plannen worden op zaterdag 2 september werkelijkheid.

“Ik kan het nog altijd niet geloven dat mijn droom werkelijkheid wordt”, vertelt Melissa. “Momenteel voel ik geen stress, maar heel veel dankbaarheid. Ik ben de mensen dankbaar dat ze deel willen uitmaken van mijn droom. Ik werk samen met een fantastisch en zeer getalenteerd team. Het is een hechte groep. De voorbereidingen naar de show toe waren intens, maar alles verliep heel vlot. Mijn idee om een musical op te voeren, komt voort uit Imagine Academy-Studios, waar ik de oprichter en creatief directeur van ben. Je kan het vergelijken met een soort school voor muziek, dans en theater.”

Audities

Eind vorig jaar kwam bij haar het idee opborrelen om een eigen musical te brengen en via een auditie ging ze op zoek naar getalenteerde mensen die wilden meewerken aan de show. “De audities verliepen heel vlot en zo leerde ik heel wat nieuwe mensen kennen. Mensen uit een ruim gebied van Gent, Antwerpen tot Luik. Ik ontdekte dat heel wat mensen over een uitzonderlijk talent beschikken”, aldus Melissa.

“Het team dat zich engageert, werkt zo goed als allemaal op vrijwillige basis. Ikzelf verzorg de zang en bedacht de teksten en het verhaal. Daarbij komen er twaalf dansers, een zangkoor, een liveband, een choreograaf, een videoman en hulp achter de schermen. Mijn choreograaf werkt professioneel en gelooft echt in mijn droom. Zij heeft voor een stuk mijn idee omgezet in dans. Haar kunst is het opstellen van dansbewegingen en dit gekaderd in een mooi verhaal en goede muziek.”

“Met deze musical zou ik graag op tournee trekken”

De musical is uniek en brengt een mooi levensverhaal. Op het podium kan je livemuziek, zang, dans en film bewonderen en de muzikanten stappen mee op reis met het publiek. “Het wordt een indrukwekkende show met prachtige stemmen, verwonderlijke instrumenten, expressieve choreografieën, artistieke kostuums en meevoerende beelden. Dit krachtig en emotioneel verhaal brengt ons langs wondermooie plekken. We staan stil bij het leven en vertrekken bij Adam en Eva. De relatie tussen God en de mensen komt aan bod en daarbij horen levensvragen en levensthema’s.”

“De grote boodschap is vooral dat er in het leven altijd een weg terug is, wat er ook gebeurt. Het is een boodschap van hoop en het is nooit te laat om de juiste keuzes te maken. Alle songs, muziekstukken en choreografieën zijn op maat gemaakt per scène en dit zorgt ervoor dat het verhaal van hoop honderd procent tot leven komt.”

Mooi setting

Show Imagine vindt plaats in het Kursaal van Oostende. “Ik koos doelbewust voor deze mooie setting. Voor zo’n productie heb je een grote zaal met een groot podium nodig. Momenteel zijn er zo’n 800 kaarten verkocht en dit is al een succes. Je mag niet vergeten dat dit voor mij een stap in het onbekende is, maar alles verloopt naar wens”, lacht Melissa.

“Mijn volgende droom is om op tournee te gaan, maar momenteel ontbreekt het budget nog. Ik blijf hoopvol en vooral heel dankbaar.”

Tickets en meer info kan je vinden op de Facebookpagina ‘Imagine Academy’ De show start om 19.30 uur.

The post Melissa (35) uit Tielt brengt in Kursaal Oostende eigen musical ‘Imagine’: “Een verhaal van hoop” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »