Steffi (32) start als directrice van lagere school in Watou: “Extra opleiding gevolgd”

Ook voor Steffi Seghers betekent 1 september de start van een nieuw schoolavontuur. Zij start als directrice van de lagere school van Watou en volgt zo Jan Vandendriessche op.

Steffi Seghers is 32 jaar, woont in Poperinge en is de mama van Auke (8) en Imke (5). Voor Steffi was het al heel lang duidelijk dat ze in het onderwijs wilde werken. “Mijn grote voorbeeld was mijn juf van het zesde leerjaar. Door haar wist ik al vrij vroeg dat ik voor de klas wilde staan. Ik volgde de bachelor lager onderwijs aan het toenmalige KHBO in Brugge en behaalde in 2011 mijn diploma. Drie jaar geleden startte ik nog een bijkomende opleiding voor directies, die ik nu heb afgerond. Dat was niet toevallig gekozen, want de zin om directeur te worden was er wel. Ik heb ook altijd al een grote interesse gehad in onderwijs in het algemeen.”

Vervanging in Watou

“Na het afstuderen deed ik heel diverse werkervaring op, van het buitengewoon onderwijs tot het internaat. Sinds 2014 werk ik voor de scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Regio Poperinge. Vanaf 2015 had ik een vaste plaats in het lerarenteam van de Sint-Benedictusschool. Ik heb er een paar jaar als team teacher gewerkt en vorig schooljaar was ik klastitularis van het zesde leerjaar.”

“Ik heb altijd al een grote interesse gehad in onderwijs in het algemeen”

“Ik hoorde al in april dat ik Jan Vandendriessche mag opvolgen in Watou, dus ik had gelukkig wel wat tijd om deze nieuwe uitdaging voor te bereiden. Ik heb vroeger al enkele korte vervangingen in Watou gedaan en vorig schooljaar heb ik enkele ouderraden en personeelsvergaderingen bijgewoond. Uiteraard heb ik ook al verschillende overlegmomenten gehad met Jan. Hij blijft sowieso in de school werken: Jan gaat weer voor de klas staan en neemt ook de rol van zorgcoördinator op zich. Ik kan dus nog steeds bij hem terecht met eventuele vragen.”

Nest-project

“Ik kijk enorm uit naar 1 september, want dan krijg ik de kans om de leerlingen te leren kennen. Ik hoop er in elk geval met het hechte team dat er momenteel is een topschooljaar van te maken. Dit jaar starten we alvast met iets nieuws: het NEST-project, dat al in een aantal andere scholen bestaat. Met NEST wordt gewerkt aan de groepsverbondenheid van de klas en de school door middel van mentoren en aanvangsbegeleiders. Ik draag het project een heel warm hart toe en sta dan ook te popelen om het te helpen uitwerken in Watou. Daarnaast staan er nog een aantal speciale activiteiten op de planning, zoals het feest van onze scholengemeenschap, dat we met alle scholen vieren. Ook de jaarlijkse winterbarbecue half november is iets waar ik heel erg naar uitkijk. Maar laten we er nu eerst maar voor zorgen dat 1 september vlot verloopt.”

The post Steffi (32) start als directrice van lagere school in Watou: “Extra opleiding gevolgd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.<br

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »