Jolien krijgt vaste stek in tweede kleuterklas Mandelbloesem Oostrozebeke: “Een toffe leeftijd”

De 29-jarige Jolien Cocquyt mag na een aantal omzwervingen in de naburige gemeenten vast aan de slag in de tweede kleuterklas van basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke. Een hele opluchting voor Jolien die op een boogscheut van haar nieuwe werkgever woont. Ze is al volop bezig met de opsmuk van haar klas.

Voor Jolien Cocquyt uit de Stationsstraat gaat echt een droom in vervulling. “Toen ik nog een kleuter was, stond het al vast dat ik ooit kleuterjuf zou worden en dat is ook zo uit gekomen. Na mijn middelbare studies trok ik naar Brugge waar ik in 2017 aan de hogeschool Vives het diploma behaalde van kleuterjuf. Ik kon meteen aan de slag voor een interim in deze school Mandelbloesem maar er volgden de jaren daarop omzwervingen in de scholen van de Ginste, Wielsbeke en Izegem.”

19 kleuters

“Toen kleuterjuf Martine Duyck dit schooljaar met pensioen ging, kreeg ik opeens uitzicht op een vaste plaats in Mandelbloesem en daar ben ik heel blij om. Ik word haar vaste vervanger in de tweede kleuterklas.”

“De tweede kleuterklas is een toffe leeftijd en heel plezant om voor te werken. Ik krijg de hoede over 19 kleuters en dat valt best mee. Ik kijk er al echt naar uit en ben nu al bezig met mijn klasje heel leuk te pimpen.”

Schilderen en knutselen

Of zij er naast haar job in het onderwijs nog een leuke hobby op nahoudt? “Eigenlijk niet. Ik ben niet echt iemand met een hobby. Wel knutsel ik graag en ik kan urenlang creatief bezig zijn.”

“Ik schilder ook graag en knutsel vooral in functie van mijn werk op school. Bij de kleuters kan ik mijn creativiteit kwijt. Het is echt een droomjob”, besluit een enthousiaste Jolien.

The post Jolien krijgt vaste stek in tweede kleuterklas Mandelbloesem Oostrozebeke: “Een toffe leeftijd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »