Jaarlijkse kermis in Wakken met aperitiefconcert, opening Remise en kunstmarkt

De jaarlijkse kermis strijkt van vrijdag 1 tot en met woensdag 6 september opnieuw in Wakken neer. Er zijn tal van activiteiten.

Op vrijdagnamiddag is er tussen 14 en 17 uur een brocantemarkt op de parking van woonzorgcentrum Samen. In domein Kloosterhof is er een spelnamiddag en in samenwerking met de Hofpetanquers een petanquewedstrijd. Er is ook de Grote Prijs wijlen Michel Braeye met duivenvlucht vanuit Arras en de Grote Prijs wijlen Gaston Verbeke aan café Flandria. Vanaf 21 uur is er een dj-set met Roba in La Coeur de St. Cecile.

Nog tot en met 31 oktober loopt een kermistentoonstelling van kunstkring De Kiem en keramiste Marijke Dejaegere in het Kloosterhof.

Op zaterdag 2 september is er van 10 tot 17 uur opnieuw brocantemarkt aan het wzc. Op zaterdag en zondag is er ook het openingsweekend van de nieuwe polyvalente zaal De Remise aan de Goethalsmolen, met zaterdag om 10.45 uur een lezing van Jules Desmet over molens aan het Mandelgat. In de namiddag is er doorlopend een rondleiding en voorstelling van de zaal, net als een fotozoektocht, fotobooth en gezellige bar. Om 17 uur is er muziek van de band Fijnkost. Er is die dag ook een buurtfeest in Ter Plancken met het 51ste clubkampioenschap van WTC De Mandelvrienden, met start en aankomst aan Flandria.

Gezinsactiviteiten

Op zondag 3 september is er een opendeur bij de Hondevriend langs de Kapellestraat. Om 10.30 uur is er een voorleesuurtje in de Remise met de bib. Tussen 11 en 20 uur is er een kunstmarkt met lokaal talent. Afspraak bij Marguerithe in de Molenstraat onder de noemer Shop and Stay, Apero & Art All Day. Om 11 uur gaat een aperitiefconcert van Koninklijke Harmonie Kunst & Deugd aan Hondius van start, gevolgd door een kermisbarbecue. In de namiddag zijn er leuke gezinsactiviteiten in de Remise.

Maandag 4 september is er een bingonamiddag in het Kloosterdomein. Om 18.30 uur gaat de derde editie van de Go Cart Race van start, met start en aankomst aan La Coeur de St. Cecile. Om 22 uur sluit de kermis af met vuurwerk. Op dinsdag is er om 8 uur nog een jaargetijde voor overleden parochianen en in de namiddag een pannenkoekennamiddag in het Kloosterhof. Om 19 uur start aan de kerk een wandeling met de Buitenlopers. Woensdag is er afsluit met in de namiddag een kaarting in het Kloosterdomein.

The post Jaarlijkse kermis in Wakken met aperitiefconcert, opening Remise en kunstmarkt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »