Lisa en Jarne heropenen Tarterie op de Grote Markt van Kortijk met brunchbuffet

Lisa Vanighelandt (27) en Jarne Deflo (30) zijn de nieuwe uitbaters van Tarterie. De koffiebar, die te vinden is op de Grote Markt van Kortrijk, opent opnieuw de deuren op 1 september met een brunchbuffet. De essentie van Tarterie wordt behouden, maar het koppel voegt eigen accenten toe aan het concept.

In 2022 werkte Lisa als flexi in Tarterie, waardoor ze wist dat de voormalige uitbater een opvolger zocht. Toen haar job in het restaurant Dirkjan Decock in mei op een einde kwam, waagde ze samen met haar partner Jarne de sprong.

“We hebben allebei heel wat ervaring in de horeca. Het is fijn om nu samen te bouwen aan onze nieuwe zaak”, vertelt Lisa. Vanaf 22 augustus mochten de nieuwe uitbaters in het pand om de laatste voorbereidingen te treffen.

Boerestutte en kombucha

Het concept van Tarterie zoals het eerder bekend was, wordt behouden. Lisa en Jarne brachten wel enkele toevoegingen op de menukaart. “De verse quiches zullen hun vaste plaats op de menukaart behouden. Daarbovenop kan je nu ook kiezen voor een ‘boerestutte’, een zuurdesemboterham die we rijkelijk beleggen”, zegt Jarne.

Ook zullen klanten het hele jaar door verse pannenkoeken en ijscoupes kunnen bestellen. Wie het wat gezonder wil, kan opteren voor kombucha. Dat is een gefermenteerde zoete thee die in verscheidene smaken zal aangeboden worden.

Ook in het interieur zijn er enkele wijzigingen te zien. “We willen een huiselijke sfeer creëren in Tarterie. Daarom hebben we gekozen voor lampen die warmte en gezelligheid uitstralen”, zegt Lisa. Ook hond Stella zal af en toe te spotten zijn in de zaak. “We zijn haar volop aan het trainen zodat ze niemand in de weg loopt. Tijdens het openingsweekend laten we haar wel thuis. We willen eerst met twee ons ritme vinden”, vult Lisa nog aan.

Lisa en Jarne verwelkomen hun eerste gasten op 1 september met een brunchbuffet, dat ook elke zaterdag en zondag te verkrijgen is in de zaak. (SV)

Info: www.tarterie.be

The post Lisa en Jarne heropenen Tarterie op de Grote Markt van Kortijk met brunchbuffet is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik ben aanwezig voor rondleiding en info”

Op zondag 30 juni kan je de Engelse cottagetuin van tuin- en landschapsarchitect Paul Deroose bezoeken in Jabbeke. De man is de bezieler van heel wat openbaar domein in Jabbeke, daarom alleen is een bezoek aan de tuin en bij de Stalhillenaar meer dan een bezoekje waard.
The post Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik

Lees meer »