Winkel Sport – dat op openingsspeeldag op gelijkspel blijft steken – ziet polyvalente Marvin Dewaele per direct vertrekken naar SK Roeselare

Marvin Dewaele (23) is niet langer speler van Winkel Sport, de polyvalente speler maakt de overstap naar SK Roeselare dat met ambitie start in derde afdeling VV.

Marvin Dewaele maakte nog deel uit van de A-kern van KV Oostende, maar streek in de zomer van 2021 neer op Terschueren. Hij maakte er minuten, maar was nooit onbetwistbaar titularis. De polyvalente verdediger kan op meerdere posities uit de voeten, ook op het middenveld. Nu stapt Dewaele naar het twee reeksen lager spelende, maar niet van ambitie gespeende SK Roeselare. Daarmee maakt hij dezelfde overstap die Tibo Van de Velde – met wie hij de geblondeerde lokken deelt – zes maanden eerder maakte. Van de Velde vond meteen opnieuw zijn draai op Schiervelde en stond er vaak aan het kanon.

SK Roesleare opent zondag om 15 uur op het veld van KVV Sint-Denijs Sport de competitie, nadat het eerder al mooi voetbal en aardige resultaten liet noteren in de voorbereiding. Bij SK Roeselare vertrekt ook nog Henri Moyaert, vorig jaar vanuit Kortemark bij Roeselare beland, naar tweede amateurklasser FC Gullegem.

Comeback van Winkel Sport

Zonder Marvin Dewaele bleef Winkel op de openingsspeeldag steken op een 2-2 gelijkspel tegen Hoogstraten VV. Winkel creëerde de eerste en de beste kansen in de eerste helft, maar goalgetter Jeremy Perbet gaf niet thuis. Hoogstraten kwam daarna meer in de partij, stuitte bij een driedubbele kans in één fase ook op de paal, maar kwam in de tweede helft 0-2 voor. Boeken toe, dachten de meeste fans, maar de striemende regen inspireerde tot een slotoffensief. Eerst schoot Perbet magistraal binnen en in de slotfase knalde de ingevallen Mathieu Vervaecke uit een scherpe hoek mooi binnen.

The post Winkel Sport – dat op openingsspeeldag op gelijkspel blijft steken – ziet polyvalente Marvin Dewaele per direct vertrekken naar SK Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »

Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid”

We zagen Steven Van Moeffaert voor het laatst als speler actief in Waregem, waar KSC Blankenberge de finale van de beker van West-Vlaanderen won. Intussen was de promotie van eerste provinciale naar de nationale reeksen al afgedwongen.
The post Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »