Witte mars voor Youness die stierf bij schietpartij in Komen

Woensdagavond verzamelden bijna 1.000 mensen zich voor een witte mars doorheen de straten van Komen-Waasten. De tocht werd georganiseerd door de familie van Youness Allach, die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd doodgeschoten. De mars verliep zonder incidenten.

Het was de familie van Youness die via sociale media had opgeroepen om in groep naar de parking van het MJC te stappen. Op die parking kwam het vrijdagnacht tot een confrontatie tussen de 20-jarige Youness en een 19-jarige inwoner van het Franse Houplines. Tijdens de confrontatie kreeg Youness een kogel in de borststreek. Hij overleed ter plaatse.

De witte mars vertrok vanuit de wijk Geuten, waar de familie van Youness woont. Initieel werd er gerekend op de aanwezigheid van een honderdtal mensen, uiteindelijk werden het er bijna 1000. Alle deelnemers droegen witte kledij, een witte roos of een witte ballon.

Tragedie

De politie was massaal ter plaatse en hield rekening met alle scenario’s. In de nasleep van de dodelijke schietpartij werd door verschillende mensen opgeroepen wraak te nemen. Het werd een incidentloze gebeurtenis, waarbij mensen steun zochten bij elkaar. Ter hoogte van de parking werd halt gehouden en kon eender wie woorden van troost noteren op een tijdelijk herdenkingsmonument. Kort voor 20 uur verlieten de laatste mensen de parking.

“Wij kenden Youness eigenlijk niet echt maar wilden hier toch aanwezig zijn”, klonk het bij een dame ter plaatse. “Zo een tragedie, zo jong en al uit het leven getrokken. IK mag er niet aan denken dat dit met mijn kinderen zou gebeuren. Geweld is helaas erg banaal geworden en loert bijna op iedere hoek van de straat”.

De schietpartij en de nasleep ervan haalde de internationale pers. De vermoedelijke dader van de schietpartij sprong in de Leie, nadat hij probeerde te vluchten van de politie. Zijn lichaam werd 2 dagen later door duikers van de brandweer uit het water gehaald. Een binnenschipper had het levenloze lichaam op het water zien drijven. Politie en parket houden de lippen stijf op elkaar en weigeren iedere vorm van commentaar.

The post Witte mars voor Youness die stierf bij schietpartij in Komen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »