N-VA verzet zich tegen ruime zone 30 in centrum van Roeselare: “Dat is gewoon absurd”

Vanaf 1 september geldt er een ruime zone 30 in het centrum van Roeselare. Met die maatregel hoopt het stadsbestuur dat iedereen zich op een veilige en comfortabele manier kan verplaatsen. Oppositiepartij N-VA vindt de nieuwe maatregel een stap te ver. De partij hield woensdagavond een flyeractie. “24/24 en 365 dagen per jaar zone 30, dat is gewoon absurd.”

De stad voert op 1 september een grote zone 30 in het centrum in. In quasi alle straten die binnen de kleine ring liggen mag men straks nog maximaal 30 km/uur rijden. “In de Meensesteenweg, Hoogleedsesteenweg, Brugsesteenweg en Iepersestraat hebben we de zone 50 verlengd tot zo ver mogelijk in het centrum. Dat zijn belangrijke invalswegen”, aldus schepen van Mobiliteit Stefaan Van Coillie (CD&V).

Het stadsbestuur hoopt met de grote zone 30 de verkeersveiligheid in het centrum te verbeteren. “Bij een aanrijding aan 30 km/uur is de impact gewoon veel minder. Daarnaast kiezen we ook voor uniformiteit. Straks is het duidelijk waar men 30 moet en waar chauffeurs aan hogere snelheden mogen rijden. Een zone 30 kan ook sluipverkeer ontmoedigen en stimuleert fietsen en wandelen.”

N-VA gaat niet akkoord

Voor oppositiepartij N-VA gaat deze maatregel te ver. “Wij vinden dit absurd. Nadat het stadsbestuur in het centrum van Rumbeke recent al een zone 30 invoerde, waarbij er veel protest kwam van de burgers, voeren ze nu ook deze maatregel in Roeselare door”, aldus Brecht Vermeulen. De partij hield gisteren een flyeractie aan verschillende invalswegen naar het centrum. “Wij vinden verkeersveiligheid heel belangrijk, maar wat is het nut van een algemene zone 30 en dat 24/24 en 365 dagen per dag?” Partijgenoot Siska Rommel merkt dat er heel van haar buren zich zorgen maken over de zone 30. “Wij wonen zelf in de buurt van de Hoogleedsesteenweg, niet zo ver dus van het centrum. Ik vind dat deze maatregel, net zoals in Rumbeke, ondoordacht is. Volgend jaar zal het afschaffen van deze algemene maatregel in het centrum van Roeselare en Rumbeke zeker één van de programmapunten zijn in ons verkiezingsprogramma.”

Gedoogbeleid

Het stadsbestuur van Roeselare merkt dat in andere steden een dergelijke maatregel werkt. “Zelfs in steden waar N-VA aan het roer is werd er al 30 km/uur ingevoerd in het centrum. We beseffen maar al te goed dat het in het begin aanpassen wordt. Daarom hanteren we de eerste twee maanden een gedoogbeleid waarbij de nadruk ligt op sensibiliseren. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat mensen zich aan de nieuwe maatregel houden want in de toekomst zal de politie wel controles uitvoeren.”

The post N-VA verzet zich tegen ruime zone 30 in centrum van Roeselare: “Dat is gewoon absurd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem

Besox wordt de nieuwe naamsponsor van Besox Handbalclub Izegem. Besox werd twee jaar geleden in één klap hoofdsponsor van de club en heeft extra inspanningen geleverd om volgend seizoen ook naamsponsor te worden.
The post Besox nieuwe naamsponsor Handbalclub Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »