Eerste schooldag voor directeur Tania

Vrijdag 1 september ontvangt de nieuwe directeur Tanja Vandenabeele de kinderen in de Vrije Basisschool Zonnebloem.

Directeur Tanja Vandenabeele (51) is gehuwd met Mario Schepens en trotse mama van Margaux en Mathieu. Ze woont in de Rembertstraat in Veldegem. Tijdens haar professionele carrière heeft ze al heel wat ervaring opgedaan binnen de verschillende facetten die aan bod komen binnen het lager onderwijs. In 1993 studeerde Tanja Vandenabeele af aan de normaalschool Heilige Familie in Tielt als leerkracht lager onderwijs. In 2012 haalde ze een banaba zorgverbreding en remediërend leren aan de Vives Hogeschool. “Gedurende een aantal schooljaren was ik ambulante leerkracht in de gemeenteschool van Veldegem en in 2004 nam ik de taak van zorgcoördinator voor mijn rekening. Een jaar later startte ik als zorgcoördinator van De Stapsteen in Veldegem. In 2019 verliet ik de school van Veldegem om aan de slag te gaan als nascholer bij Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Ik gaf Vlaanderen breed nascholing over het nieuwe leerplan Zill”, weet de kersverse directeur te vertellen.

Gelukkige mensen

Op 1 september 2020 werd Tanja Vandenabeele pedagogisch directeur in de vrije basisschool Vladslo bij Beerst. “Maar de kriebel om directeur te worden was er al een tijdje. Ik geniet ervan om samen team te vormen en te zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs voor onze kinderen. Onderwijs die hen in staat stelt om in onze complexe samenleving hun talenten te laten ontwikkelen en gelukkige mensen te mogen worden. Ik ben blij om directeur te mogen zijn van de Vrije Basisschool in Baliebrugge. Ik heb al kennis kunnen maken met de leerkrachten en het overige schoolpersoneel en voel me heel erg welkom. Dat geeft me veel plezier om er samen ten volle voor te gaan”, besluit ze. (GST)

The post Eerste schooldag voor directeur Tania is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Er zijn maanden dat er geen euro binnenkomt”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Heeft het gezicht van Andy Peelman (40) een houdbaarheidsdatum? Hoe verliep de eerste keer seks voor Ben Segers (50)? En hoeveel verdient influencer Steffi Vertriest (37)? In de nieuwe podcastafleveringen laten bekende Vlamingen opnieuw alle remmingen vallen en spreken zonder schroom over onderwerpen die ze nog nooit met het publiek hebben gedeeld. “Ik werd onzeker doordat ik tijdens de seks

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Tijd tikt voor Les Bleus: dwingen ze nog verlengingen af, of trekt Spanje het over de streep richting EK-finale?

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk momenteel om het eerste finaleticket op het EK voetbal. Wie wint de kraker in de Allianz Arena? Het staat op dit moment 2-1. De Fransen kwamen op voorsprong, maar eerst een prachtgoal van Yamal en nadien Olmo zorgden voor de ommekeer. Wat gebeurt er nog in de tweede helft?

Lees meer »

Eerst Democratische senator laat Biden vallen

De Democratische senator Peter Welch vindt dat president Joe Biden zich moet terugtrekken als kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. “Voor het welzijn van het land roep ik president Biden op zich terug te trekken uit de race”, schrijft Welch in een opiniestuk in ‘The Washington Post’.

Lees meer »

Liveblog Franse verkiezingen – Hoogste opkomst op het middaguur sinds 1981

In Frankrijk zijn vanmorgen om 8 uur de stembureaus opengegaan voor de tweede ronde van de parlementsverkiezingen. Stemmen kan tot 20 uur in de grote steden. Als ook de tweede ronde uitdraait op een definitieve overwinning voor het uiterst rechtse Rassemblement National, dan kan Frankrijk voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog een uiterst rechtse regering krijgen.

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

EXCLUSIEF. Gert Verhulst en James Cooke starten in Saint-Tropez met repetities ‘ZomerRevue’: “Geen woke voor ons”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »