Boze Clubfans plaatsen ludiek bord bij woning van buurtbewoner van Jan Breydelstadion

Clubsupporters hebben woensdagnamiddag voor het huis van Toon van Moerbeke in de Lange Molenstraat in Sint-Andries een bordje gehangen met de ludieke boodschap ‘Te koop: zuurtegraad – 30 procent’. Met die stunt hekelen de blauw-zwarte fans dat minstens zeventien, in hun ogen verzuurde, buurtbewoners van Jan Breydel zich nog altijd verzetten tegen de stadionplannen.

Het feit dat zeventien buurtbewoners aangekondigd hebben dat ze opnieuw zullen procederen tegen de gewijzigde stadionplannen van Club Brugge zorgt voor wrevel bij vele Clubsupporters. Het huidig Jan Breydelstadion is rot en nieuwe procedures bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen en de Raad van State zullen eens te meer de bouwplannen met meer dan een jaar vertragen of definitief dwarsbomen.

Compromis

Kop van jut is Toon Van Moerbeke, omdat hij zich openlijk verzet tegen een groter stadion met 40.000 zitjes. Hij vreest dat dit de hinder voor de buurt nog zal vergroten. Toen Clubsupporters, leden van ‘The Bruges Loyals 1892’ uit de Noord Tribune, het bordje ‘te koop’ aan een verlichtingspaal vlakbij zijn huis bevestigden, was de bewoner naar eigen zeggen niet thuis. Hij zegt dat hij net opzoekingswerk aan het verrichten in het provinciaal archief. Wie goed kijkt naar de foto, ziet een persoon voor het raam staan. Of is de foto bewerkt?

“Flauw van die mensen. Laat ons elkaar op een rustige manier bekampen met argumenten in plaats van domme stunts uit te halen”, reageert Toon Van Moerbeke. “Ik begrijp het niet, ik reik Club nochtans de hand en zoek een compromis: als zij het echt menen met hun nieuwe mobiliteitsplan, laat hen dan al dit seizoen het systeem met randparkings en shuttlebussen uittesten en bewijzen dat er op die manier minder hinder zal zijn voor de buurt. Maar dat durven ze niet.”

Stad in gebreke

Toon Van Moerbeke heeft inmiddels contact opgenomen met zijn advocaat en die de opdracht gegeven om de stad Brugge in gebreke te stellen: “’s Avonds om 23 uur wordt de straatverlichting gedoofd, enkel ter hoogte van mijn woning. Verderop in zowel de Doornstraat als de Lange Molenstraat blijft de verlichting aan. Het is pikdonker in de buurt van mijn huis, mensen met slechte bedoelingen kunnen hiervan misbruik maken. Als er schade berokkend wordt aan mijn woning, acht ik de stad Brugge medeverantwoordelijk.”

Inmiddels is het bordje met de ludieke boodschap al verwijderd van de verlichtingspaal. Dat meldt ons Toon Van Moerbeke bij zijn thuiskomst. De foto circuleerde woensdagnamiddag op sociale media.

The post Boze Clubfans plaatsen ludiek bord bij woning van buurtbewoner van Jan Breydelstadion is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Zij getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Geen gezondheidskwaal hardnekkiger dan buikvet. Geen lichaamsonderdeel ook dat hardnekkiger wordt weggemoffeld onder de juiste plooi, want iederéén heeft het. Maar wanneer moffelen niet meer werkt en diëten ook weinig soelaas biedt, wordt buikvet – noem het liefkozend ‘een penske’ of afkeurend ‘mijn zwemband’ – een strijd die mensen in stilte voeren. Behalve Karen (45) en Naldo (36): zij spreken

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

LIVE. Links front wint verrassend tweede ronde Franse verkiezingen volgens exitpolls, het Rassemblement National (RN) pas derde

Volgens de exitpolls wordt het linkse Nouveau Front populaire verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) zou pas als derde eindigen. Geen van de partijen lijkt op een absolute meerderheid te kunnen rekenen. Volg hier alle ontwikkelingen, dit artikel wordt voortdurend bijgewerkt.

Lees meer »

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steven De Lelie is terug als Bert(je) in de ‘Familie’-webreeks: “Ik moest voor de rol een paar kilo kwijt”

“Leven van enkel acteren? Ik wil mijn kinderen fatsoenlijk eten geven.” Steven De Lelie (47) heeft een job naast het scherm en podium, maar toch kruipt hij opnieuw in de huid van booswicht Bert(je) Van den Bossche. Niet in ‘Familie’, want daar is het Jan Sobrie die Bert vertolkt na plastische chirurgie, wel in de nieuwe webserie ‘Familie – Het

Lees meer »

Wordt souschef van Boury ‘Eerste Kok van België 2025’?

Een van vijf finalisten, onder wie drie West-Vlamingen, van het concours Eerste Kok van België 2025 is Neal Descheemaecker (32), souschef van driesterrenrestaurant Boury. Hij werd door de leesjury van Club Prosper Montagné geselecteerd op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool.
The post Wordt souschef van Boury ‘Eerste Kok van België 2025’? appeared first on KW.be.

Lees meer »