Guylian trakteert op zeevruchten om 65ste verjaardag van delicatesse te vieren

Vandaag kon je langs de volledige kustlijn van De Panne tot Knokke chocoladen zeevruchten proeven en dat om de 65ste verjaardag van de welbekende delicatesse te vieren.

Het verhaal begon 65 jaar geleden toen Belgisch chocolatier Guy Foubert samen met zijn verloofde Liliane na een romantische vakantie aan de Belgische kust besloot om verschillende unieke chocoladen zeevruchten te creëren als aandenken aan hun liefde voor elkaar, de zee én chocolade.

Om dat te vieren werd vandaag met een bakfiets van Guylian de Belgische kust afgereden en kon men op verschillende stopplaatsen proeven van al dat lekkers. De bakfiets vertrok deze morgen om 9 uur in De Panne en eindigt zijn tocht om 18 uur in Knokke-Heist.

The post Guylian trakteert op zeevruchten om 65ste verjaardag van delicatesse te vieren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Weghorst klopt op de deur, maar Koeman houdt vast aan Depay: “Al moet hij wel opstaan”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

“Altijd gehoopt hem levend terug te vinden”: jaar na verdwijning Émile (2) zit burgemeester van Le Vernet nog met veel vragen

Het is vandaag exact een jaar geleden dat de Franse peuter Émile Soleil vermist raakte in het gehucht Le Vernet. Burgemeester François Balique blikt in een interview met nieuwszender ‘BFM TV’ terug op de tragedie die een schaduw over het imago van zijn dorp heeft geworpen. “Een kind van tweeënhalf overlijdt niet zomaar. Er zouden antwoorden op alle vragen moeten

Lees meer »

Filou opent Champions League tegen Europees kampioen

De Basketball Champions League is straks aan zijn negende editie toe. Van de 165 deelnemende clubs zijn er slechts drie telkens bij: het Spaanse Tenerife (winnaar 2017 en 2022), de Griekse traditieclub AEK Athene (winnaar 2018) en BC Oostende.
The post Filou opent Champions League tegen Europees kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe langeafstandswandeling van 179 kilometer verbindt de Limburgse mijnsites: “Eerbetoon aan verleden”

Visit Limburg en Grote Routepaden vzw (GR) hebben een nieuwe langeafstandswandeling door de Limburgse mijnstreek voorgesteld. Tijdens een wandeling van 179 kilometer komen wandelaars meer te weten over de mijnsites, waaronder BE-MINE in Beringen en Terhills in Eisden. "De GR-route is niet de snelste weg van A naar B, maar wel de meest aantrekkelijke", vertelt Rik Röttger, voorzitter van GR.

Lees meer »