Béatrice en Hilaire varen in een diamanten huwelijksbootje

Béatrice Vanbecelaere (84) en Hilaire Bekaert (86), beide van Roeselare, huwden op 10 augustus 1963 op het stadhuis van Roeselare, schepen Bertje Biesbrouck was toen de ambtenaar van de burgerlijke stand. Op zondag 20 augustus was het feest in zaal Orchidee, waar schepen Bart Wenes hen namens de stad en het koningshuis kwam feliciteren.

Ze kwamen elkaar voor het eerst tegen op het jaarlijkse bal van de de brandweer in het arsenaal waar nu KOERS gevestigd is. Hilaire was zijn hele beroepsloopbaan actief in de wereld van de autobenodigdheden, de laatste zeventien jaar, tot aan zijn pensioen, bij de Roeselaarse garage Peugeot. Béatrice was vele jaren administratief bediende bij het verpakkingsdrukkerij Duthoit-Deleu, tot aan de geboorte van hun eerste kind Rik. Verder volgden Ann, Anja en Evy. Rik is gehuwd met Veerle Vervenne en woont in Hooglede, Ann, getrouwd met Filip Goeminne woont in Roeselare, Anja met haar man André Ollevier in Torhout en de jongste dochter Evy met haar echtgenoot Stefaan Verhaeghe ook in Roeselare. Zij zorgden voor zeven kleinkinderen: Jonas, Jelter, Jolien, Wesley, Kevin en Browyn. Zij op hun beurt voor zes achterkleinkinderen: Alice, Ernest, Noël, Louis, Lily en Vince. Béatrice en Hilaire speelden samen vele jaren toneel in het dienstencentrum Ten Elsberge.

Uitwaaien aan zee

Béatrice was ook koorlid op de Godelieve parochie en beide lid waren van Okra. Hilaire was ook een fervent supporter van voetbalclub FC Roeselare en begeleider bij de fietsclub van Ten Elsberge. Het diamanten koppel is vaak te vinden in hun chalet in het gezellige park Pollentier in Middelkerke om aan zee uit te waaien. Ze wonen sinds 1968 in de Schaaphofweg. “Water bij de wijn doen en veel van elkaar verdragen, helpt bij zoveel jaren van huwelijksgeluk”, lachen beide. (AD)

The post Béatrice en Hilaire varen in een diamanten huwelijksbootje is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »