Kortrijk lanceert gratis proefproject met deelbuggy’s: “We roepen mensen met kinderen op om concept uit te testen”

Nog tot 17 september kunnen jonge gezinnen gebruikmaken van het gratis proefproject met deelbare buggy’s. “Met deze extra service willen we shoppen met kleine kinderen makkelijker maken”, aldus Axel Weydts, schepen van Mobiliteit. Begin volgend jaar, na wat finetunen op basis van de feedback, wordt het concept van Strollo officieel uitgerold.

“Ook de aantrekkingskracht van Kortrijk als winkelstad wordt verder versterkt” – Weydts

Jonge ouders die komen shoppen met de (bak)fiets, openbaar vervoer of een te volle kofferruimte zeulen liever geen buggy mee. Daarom lanceert Stad Kortrijk een nieuwe oplossing: de deelkinderwagens van Strollo. “We hebben oprecht vertrouwen in het succes van dit proefproject. Het moedigt nog meer mensen aan om zich duurzaam naar de stad te verplaatsen en auto’s uit het centrum te weren. Het is een nieuwe service die we introduceren om ook de aantrekkingskracht van Kortrijk als winkelstad verder te versterken”, aldus Weydts. Het proefproject loopt ook in Leuven en Planckendael.

“Je kan makkelijk de overstap maken van bakfiets naar buggy en omgekeerd, en zo de auto thuislaten” – Eef

Eef Vandenbogaerde (31) en Ben Holvoet (31) waagden zich aan een eerste ritje met hun dochter Renée (1). “De kinderwagens rijden goed. Het is ook heel praktisch. Ben kwam met de bakfiets en hoefde geen buggy mee te zeulen. Zo is er voldoende ruimte voor andere spullen wanneer je gaat shoppen. Je kan makkelijk de overstap maken van bakfiets naar buggy en omgekeerd, en zo de auto thuislaten”, vertelt Eef. Ook K-manager Dominique Desmeytere is fan van het project. “Veel mensen komen tegenwoordig met de fiets, waaronder ouders met jonge kinderen en die zie je vaak sukkelen. Als fulltime opa weet ik dat een buggy veel plaats inneemt. Deze dienst is al lange tijd een vraag bij onze klanten. We blijven inzetten op meer faciliteiten voor ouders.”

Hoe werkt Strollo?

Tijdens de proefperiode tot 17 september zijn er drie Strollo’s beschikbaar in de Sionstraat ter hoogte van de roltrappen van winkelcentrum K. Je kan de buggy via app.strollo.be reserveren tijdens de openingsuren: van maandag tot en met zaterdag, van 10 tot 19 uur. Bijkomend kan je ook tijdens de braderie op zondag 3 september het deelsysteem uittesten. Het digitaal slot van de gereserveerde Strollo’s kan je ontgrendelen met een QR-code. “Je bent altijd verzekerd van beschikbaarheid wanneer je ze nodig hebt. Zonder reservatie rijden de kinderwagens niet. Daarnaast werd een parameter ingesteld voor een bepaalde zone, ga je daarbuiten dan gaat een geluid af. Het trackingsysteem bezorgt ons ook interessante informatie. Op termijn kunnen we de beweging in kaart brengen en kunnen handelaars weten welke doelgroep passeert en wanneer”, legt Sofie Commeyne van Strollo uit.

The post Kortrijk lanceert gratis proefproject met deelbuggy’s: “We roepen mensen met kinderen op om concept uit te testen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Media: “Doden en gewonden bij Israëlische aanval op school”- VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel wapenbestand Hamas

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 7 juli terug.

Lees meer »

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rebecca en Dieter openen broodjeszaak Becky’s: “Meteen een groot succes”

Rebecca Lefebvre (42) uit Vlamertinge werkte bij Milcobel toen ze merkte dat er twee broodjeszaken in Langemark-Poelkapelle de deuren sloten. Samen met haar partner Dieter Alliet stampte ze dan maar Becky’s uit de grond. De opening werd meteen een groot succes.
The post Rebecca en Dieter openen broodjeszaak Becky’s: “Meteen een groot succes” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

65ste editie Tieltse Europafeesten: “Ondanks weersomstandigheden is het goed geweest”

Marktoptredens, tentoonstellingen, braderie, kermis, straattheater: het bruiste afgelopen weekend van leven in Tielt tijdens de 65ste editie van de Tieltse Europafeesten. De marktoptredens van onder andere Mama’s Jasje, Natalia en Gustaph brachten opnieuw heel wat mensen samen in het stadscentrum, terwijl ook de gloednieuwe spiegeltent op het Hulstplein in de smaak viel.
The post 65ste editie Tieltse Europafeesten: “Ondanks

Lees meer »