Basisschool Sint-Jan helemaal klaar voor ‘outdoor education’ dankzij nagelnieuwe groene speelplaats

De vrije basisschool van Sint-Jan in Wingene kan het nieuwe schooljaar ingaan met een extra troef: de langverwachte groene speelplaats is helemaal klaar en dat was dinsdag een goede reden voor een gezellig tuinfeest voor het schoolteam, leerlingen, gemeentebestuur en buurtbewoners.

Tientallen stralende gezichten waren afgelopen dinsdagavond getuige van de feestelijke opening van de volledig afgewerkte groene speeltuin van de basisschool van Sint-Jan. De school opende al enkele jaren geleden de deuren van hun nieuwbouw en na vele jaren van denken, ontwerpen en financiële inzamelacties door het oudercomité en de directie kon ook het aanliggende stuk grond omgetoverd worden tot de langverwachte groene speelplaats.

Firma Den Bouw uit Wevelgem en Tuinen Mol uit Lichtervelde stonden in voor de realisatie van het project dat onder meer gefinancierd werd door het oudercomité en Cera Foundation. Zo kan de school voortaan inzetten op ‘outdoor education’ waarbij de buitenarena en de vele plant- en boomsoorten een grote pedagogische meerwaarde bieden. Een mooier begin van het schooljaar kunnen de leerlingen, juffen en directie zich ongetwijfeld niet wensen. (KDV)

The post Basisschool Sint-Jan helemaal klaar voor ‘outdoor education’ dankzij nagelnieuwe groene speelplaats is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.
The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »