Voetbalclub Mandel United onderging (lichte) naamsverandering en trekt nog nieuwe doelman aan

FC Mandel United Izegem is voortaan de volledige naam van de ploeg die in de voetbalwereld meestal kortweg als ‘Mandel’ wordt bestempeld. De plaatsnaam ‘Ingelmunster’ is zes jaar na de fusie dus verdwenen. Een echte Ingelmunsterse link was er ook niet meer, met SV Ingelmunster – dat dit seizoen in tweede provinciale zal aantreden – speelt er ondertussen al een nieuwe ploeg in het Brigandsstadion.

SV Ingelmunster startte in 2019 aan een eigen nieuw verhaal, nadat eerder KSV Ingelmunster en OMS Ingelmunster (heropgericht na de fusie met Harelbeke) de rood-gele kleuren vertegenwoordigden. Mandel United speelde twee seizoenen in Ingelmunster en nam dan de intrek in het vernieuwde Izegemse stadion, dat later tot Skyline Arena werd omgedoopt.

De naamsverandering van Mandel United is dus niet onlogisch. Alles speelt zich af in Izegem en Ingelmunster schrijft aan een eigen verhaal, het staat ondertussen al voor het vijfde seizoen. Ook in bestuurskringen zijn de ‘Ingelmunsterse’ mensen al een tijdje uit beeld bij Mandel. Mandel United Izegem draagt nog altijd het stamnummer 935 van KFC Izegem.

Nieuwe doelman

Ondertussen trok Mandel United met Gauthier Vandesteene nog een extra doelman aan. Hij speelde nog in de jeugd van Mandel United, trok daarna naar SV Roeselare en kwam vorig seizoen uit voor Sparta Petegem. Met Kenny Deré en Jorgen Rogiers had Mandel al twee keepers in de A-kern.

The post Voetbalclub Mandel United onderging (lichte) naamsverandering en trekt nog nieuwe doelman aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak kondigt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »