Moord zonder motief in Tielt: verdachte (21) blijft twee maanden langer in de cel, maar gaat in beroep omdat er na 2,5 jaar nog altijd geen psychiatrisch verslag is

Een 21-jarige Tieltenaar blijft minstens twee maanden langer in de cel op verdenking van de moord op Leander Quintyn (32). Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdag beslist. Jarod D. bracht zijn slachtoffer met een mes om het leven, maar zijn motief blijft onduidelijk. De verdediging gaat in beroep tegen de verdere aanhouding en daar zit het uitblijven van het psychiatrisch verslag voor alles tussen.

Op zaterdag 6 maart 2021 werd Leander Quintyn (32) rond 22.50 uur neergestoken op de openbare weg in het centrum van Tielt. Het slachtoffer was op weg naar huis en kende zijn moordenaar ook helemaal niet. De twee wisselden zelfs geen woord. Quintyn belandde met meerdere messteken in het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.

Omdat het om een willekeurige moord ging was het voor de speurders geen eenvoudige klus om een verdachte te vinden. Maar uiteindelijk lukte dit toch toen Jarod D. zijn mond voorbij sprak en een derde de politie verwittigde. Die sloeg de Tieltse twintiger op 26 april 2021 in de boeien. D. bekende de feiten, maar naar zijn motief blijft het tot op vandaag gissen.

Psychiatrisch verslag

De verhoren van vrienden, familie en kennissen brachten geen nieuwe elementen aan het licht. Mogelijk kan het psychiatrisch verslag meer duidelijkheid scheppen, maar dit laat ruim twee jaar na de feiten nog altijd op zich wachten. Het verslag zal alvast cruciaal zijn om te oordelen over de toerekeningsvatbaarheid van Jarod D.

De verdediging drong dinsdag tevergeefs aan op een vrijlating onder voorwaarden. Meester Randall Huysentruyt gaat in beroep tegen die beslissing. “Dat er 2,5 jaar na de feiten nog steeds geen psychiatrisch verslag is kan echt niet door de beugel”, zegt hij. “Hoe kan je als raadkamer het risico op recidive of het gevaar voor de maatschappij inschatten zonder zo’n rapport? Mijn cliënt kampte op het moment van de feiten met psychische problemen, maar we weten niet of dit nog steeds het geval is.”

Volgens meester Huysentruyt heeft Jarod D. een verklaring voor het feit dat hij rondliep met een mes. “Maar hij had zeker geen moordplan. Het gebeurde in een opwelling.” De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) zal binnen twee weken de knoop moeten doorhakken. (AFr)

The post Moord zonder motief in Tielt: verdachte (21) blijft twee maanden langer in de cel, maar gaat in beroep omdat er na 2,5 jaar nog altijd geen psychiatrisch verslag is is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Het Europese niveau is cruciaal, maar vreemd genoeg vinden onze partijvoorzitters niemand om Eurocommissaris te worden”

De partijvoorzitters lijken voorlopig niemand te vinden die voor ons land de komende jaren naar de Europese Commissie gestuurd kan worden. “Dat de Europese vacature voor hen momenteel eerder een vloek dan een zegen is, doet wenkbrauwen fronsen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Hoe vaak wordt ons niet verteld dat het Europese niveau cruciaal is? Maar nu ze iemand uit de

Lees meer »

Dag na brand in Oostende wordt via gat in muur wietplantage ontdekt bij buren: “Het stonk wel eens, maar hier hadden we nooit aan gedacht”

Opvallend nieuws uit de Kaaistraat in Oostende, een dag na de brand in een flatgebouw waarbij een man (35) zich naar veiligere oorden moest springen. In het aangrenzende gebouw werd via een gat in de muur een wietplantage aangetroffen. Alles wijst erop dat het eerder een toevallige ontdekking was. Een 21-jarige man werd opgepakt. “En zeggen dat er kinderen in

Lees meer »

KVC Deerlijk Sport stelt nieuwe spelers voor

Ook vierdeprovincialer Deerlijk Sport is al volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen. De ploeg telt heel wat nieuwe gezichten. Voorzitter Patrick Allegaert mikt op een plaats in de linkerkolom. Trainer Dirk Van Eeckhout ziet een stek tussen de zevende en tiende plaats als haalbaar.
The post KVC Deerlijk Sport stelt nieuwe spelers voor appeared first on

Lees meer »

Rescue Run komt naar Sint-Pieters

Wie klaar is om de uitdaging aan te gaan en levens te redden kan op donderdag 15 augustus deelnemen aan de Rescue Run op Domein Aan de Plas in Sint-Pieters. “Het gaat om een obstacle run met een levensreddend tintje.”
The post Rescue Run komt naar Sint-Pieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hawaï-party op Kriekefeesten in Ingelmunster voor Stefaan De Clercq

Op donderdag 1 augustus beginnen de Kriekefeesten vanaf 18 uur met een Hawaï-party voor Stefaan De Clercq in de feesttent in de Kweekstraat. Op 26 oktober 2024 neemt hij deel aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Voor slechts 30 euro (kinderen tot 12 jaar betalen 20 euro) kan je aanschuiven aan de frietkar (frietjes met
The post Hawaï-party op

Lees meer »

Vandaag al voetbal en rugby: ontdek via deze handige tool het volledige programma van Olympische Spelen

Met ruim 10.000 sporters uit 206 landen en 306 disciplines in 32 verschillende sporten is Parijs de komende weken het kloppend sporthart van de wereld. Vandaag, nog voor de openingsceremonie van vrijdag dus, komen al de eerste sporten aan bod op de Olympische Spelen. Zaterdag zijn de eerste Belgen aan zet. Hoe ziet het volledige programma van Parijs 2024 eruit?

Lees meer »

Jeugdbeweging Rode Valken reist door de tijd

Van 19 tot 26 juli was er weer het jaarlijkse zomerkamp van Rode Valken, afdeling Oudenburg. Met een enthousiaste groep jongeren tussen 8 en 21 jaar ging het met de trein richting Poupehan in de Ardennen waar ze logeerden in een groot huis met alle nodige accommodatie. “We organiseerden toffe activiteiten zoals avonturenwandelingen, kajakken, waterspelen
The post Jeugdbeweging Rode

Lees meer »