Martine (65) zwaait na bijna halve eeuw af in school MIA: “Niet bang voor het zwarte gat”

Op de vooravond van het nieuwe schooljaar werd in secundaire school MIA in Sint-Kruis afscheid genomen van secretariaatsmedewerker Martine Wackenier (65). Zonder toeters of bellen, want het was haar wens om na een carrière van 45 jaar in alle stilte en bescheidenheid afscheid te nemen van de school waar iedereen haar kende als de sleutel- en koffiemadam.

“Op 1 september 1970 zette ik als leerling van het eerste jaar Handel mijn eerste stappen in het Instituut Mariawende. Na mijn humaniora werkte ik één jaar elders, maar op 1 oktober 1978 mocht ik als enig administratief personeelslid starten in de school waar zuster Mia toen directeur was”, herinnert Martine Wackenier zich nog levendig.

Andere taken

“Ik heb de school serieus zien veranderen. Vier directeurs zijn de revue gepasseerd, drie fusies en een schitterende nieuwbouw. Ook de mentaliteit van de leerlingen en de personeelsleden is een halve eeuw later niet meer dezelfde als toen ik hier op school zat. Dat kan ook moeilijk anders, want de maatschappij is in al die tijd ook fel veranderd. Ook mijn taken op school zijn niet meer dezelfde als toen ik hier begon. Nu ben ik verantwoordelijk voor de kleine logistiek en het onderhoudspersoneel, terwijl ik vroeger vooral het onthaal voor mijn rekening nam. Ik ben echter nog altijd diegene die voor koffie zorgt tijdens de vergaderingen en ik open en sluit nog elke dag als eerste en als laatste de school.”

Geen verplichtingen

Vanaf 1 september heeft Martine Wackenier eindelijk wat meer tijd voor zichzelf en dat beseft ze maar al te goed. “Het eerste jaar van mijn pensioen wordt een sabbatjaar. Ik ben absoluut niet bang van het beruchte zwarte gat. Volleyballen, kaarten, werken in de tuin en fietsen waren tot nu toe mijn favoriete bezigheden tijdens mijn vrije tijd en dat zal zo blijven. Daarna zie ik wel wat er op me afkomt. Vrijwilligerswerk zie ik wel zitten, maar eerst wil ik wat genieten van een leven zonder verplichtingen. Mijn enige wens voor de komende jaren is een goede gezondheid, want is het belangrijkste als je wat ouder wordt”, besluit Martine Wackenier. (PDC)

The post Martine (65) zwaait na bijna halve eeuw af in school MIA: “Niet bang voor het zwarte gat” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Europese Commissie keurt eerste betaling voor België uit relancefonds goed

De Europese Commissie heeft dinsdag een eerste Belgische verzoek om betaling uit het Europese relancefonds voorlopig goedgekeurd. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) medegedeeld. De Commissie wil wel een deel van de betaling opschorten, omdat de pensioenhervorming een onvoldoende meekrijgt.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

CEO kledingketen C&A stapt op

10:37 Giny Boer is na ruim drie jaar niet langer de CEO van de Nederlandse kledingketen C&A. Ze vertrekt terwijl de modesector woelige tijden beleeft en ze haar e-commerceambities moest inslikken.

Lees meer »

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »