Waardamse aardappelboer (44) die zijn beide dochtertjes vermoordde na echtscheiding blijft twee maanden langer in de cel

De Waardamse landbouwer Chris Vanhaverbeke (44) blijft twee maanden langer in de cel voor de moord op zijn beide dochtertjes en poging tot moord op zijn ex en schoonvader. Dat heeft de raadkamer in Brugge dinsdag beslist.

Op 16 november vorig jaar haalde Chris Vanhaverbeke zijn dochtertjes Maud (8) en Ona (5) van school en bracht hen vervolgens door verstikking om het leven in zijn hoeve langs de Sijslostraat in Waardamme. Toen de lichamen van de zusjes rond 20 uur werden aangetroffen, was Vanhaverbeke spoorloos. Maar hij kon later die avond worden ingerekend nadat hij met zijn wagen tegen een paal was beland. De aardappelteler bekende de feiten meteen. Zijn echtscheiding met de moeder van de meisjes zou aan de basis hebben gelegen van de feiten.

In een brief die enkele dagen na de feiten bij zijn ex en haar familie terechtkwam, stelde de aardappelteler dat hij handelde uit wraak. “Het is te laat”, zou hij zijn ex gezegd hebben in een telefoongesprek meteen na de feiten. Hij vreesde dat hij de kinderen te weinig zou zien. Na zijn gruweldaad knipte de veertiger de kabels aan de elektriciteitskast door. De speurders gaan er daarom vanuit dat Vanhaverbeke zijn ex bij haar thuiskomst wou elektrocuteren. Ook zijn schoonvader zou hij op die manier hebben willen doden. Vanhaverbeke betwist dat en stelt dat hij enkel de zoektocht naar de lichamen wou bemoeilijken.

De ex van Vanhaverbeke legde intussen ook klacht neer wegens belaging. De aardappelteler zou haar immers vanuit de gevangenis blijven lastigvallen met telefoontjes en brieven waarin hij haar de schuld geeft voor de feiten. Op 11 december moet hij zich voor de Brugse strafrechter ook nog verantwoorden voor partnergeweld en verkrachting ten aanzien van zijn ex. (AFr)

The post Waardamse aardappelboer (44) die zijn beide dochtertjes vermoordde na echtscheiding blijft twee maanden langer in de cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Michel Van den Brande steekt trouwplannen met Sofie weer in de diepvries: “Te veel aan het hoofd nu”

“Ik heb geen tijd om m’n hoofd nu vrij te maken voor een huwelijk.” Eind november 2023 vroeg Michel Van den Brande (63) zijn vriendin Sofie live ten huwelijk in ‘De tafel van Gert’. Maar de trouwplannen zijn even in de ijskast beland. De toekomst van z’n stellingbouwbedrijf, het bouwen van een nieuwe woning en z’n gezondheidsproblemen brengen heel wat

Lees meer »

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michel figureerde meer dan dertig keer in Veurnse Boetprocessie

Antoine Quaghebeur en Marc Ingelaere van Radio Uylenspiegel hebben Michel Nuttens geïnterviewd over de Veurnse Boetprocessie. Op zijn zesde keek Michel voor het eerst naar de processie, vanaf zijn twaalfde liep hij mee als figurant en tussen 1966 en 2014 figureerde de nu priester op rust quasi onafgebroken. En nog een waarschuwing: zeg nooit ‘stoet’ tegen de processie in het

Lees meer »

Opnieuw code geel voor onweer

De schade van het onweer van dinsdag is nog niet allemaal hersteld of daar is het volgende al. Komende nacht geldt overal, behalve in Oost- en West-Vlaanderen, code geel en dat blijft zo tot vrijdagmiddag.

Lees meer »

Dartscompetitie METRO breidt volgend seizoen uit

Een goed jaar geleden kwamen Johan Lambrecht en Johan Baele op het idee een dartscompetitie op te starten met clubs uit de Tieltse regio. Zes clubs schreven zich in en METRO, naar de beginletters van de deelnemende gemeenten, kon van start gaan. DC Pompierke uit Tielt werd de eerste kampioen en dat werd gevierd in café De Kring.
The

Lees meer »

Wordt souschef van Boury ‘Eerste Kok van België 2025’?

Een van vijf finalisten, onder wie drie West-Vlamingen, van het concours Eerste Kok van België 2025 is Neal Descheemaecker (32), souschef van driesterrenrestaurant Boury. Hij werd door de leesjury van Club Prosper Montagné geselecteerd op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool.
The post Wordt souschef van Boury ‘Eerste Kok van België 2025’? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Willy Sommers looft ‘discrete’ Wendy Van Wanten: “Wanneer ze zich omkleedde, hield haar manager er grote handdoek voor”

Eén van de meest iconische duetten uit de geschiedenis van ‘Tien om te zien’ herleeft volgende week: dan zingen Willy Sommers (71) en Wendy Van Wanten (64) nog een keer ‘Kijk eens diep in mijn ogen’. Het duet was de aanzet voor heel wat roddels over de twee artiesten, vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. Een gesprek over het ‘Wendy-effect’, weerbarstige

Lees meer »

Wim Opbrouck zoekt strandbloemen

Wim Opbrouck is de curator van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. Hij is nu samen met zijn team volop bezig het Hof der Dingen vorm te geven dat er een vaste stek krijgt.
The post Wim Opbrouck zoekt strandbloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »