Jensen Baert wordt nieuwe presentator van jeugdjournaal Karrewiet

1 september, de eerste schooldag, en de dag waarop het jeugdjournaal Karrewiet er een nieuw gezicht bij krijgt. Jensen Baert zal vanaf dan het team van presentatoren van Karrewiet versterken. "Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en stellen veel vragen. En het voelt goed dat ik hen wat antwoorden mag geven", zegt Jensen.

Meer krantenkoppen in België

Ook broer van Viviane overleed toen parachute dichtklapte: “Hij stortte te pletter voor de ogen van duizenden toeschouwers”

Het ongeval met de parachute in Schaffen haalt nare herinneringen bij Viviane Jajor (54) naar boven. Ruim twintig jaar geleden stortte haar broer Erik, paracommando en dus professioneel springer, neer nadat zijn parachute dichtklapte door een hevige windstoot. “Ik leef mee met de familie van de verongelukte vrouw en de gewonde instructeur.”

Lees meer »

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »

Dieven aan de haal met spaarpotje van Inaya (4) in café Den Trimard: “Met dat geld wou ze een fietsje kopen voor haar verjaardag”

Twee weken voor ze haar vijfde verjaardag zou vieren, stalen drie laffe dieven het spaarpotje van de 4-jarige Inaya uit Houthulst. Ze drongen daarvoor café Den Trimard binnen, dat haar mama Cindy (43) uitbaat. “Ik was in mijn haast vergeten om het café te sluiten en daarvan maakten ze gebruik om haar spaarpotje van achter de toog te stelen. Met

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem

Afgelopen zaterdag vierden Christiane Brysse (79) en Fernand Vandaele (85) hun diamanten huwelijk. Hoewel ze dat aanvankelijk zouden vieren met een etentje met hun dochter en schoonzoon, hadden die laatsten andere plannen met het koppel.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dierenasiel Oostende reageert verbolgen op arrest rond dierenleed: “Wie gaat dieren nu nog verdedigen?”

Het Blauwe Kruis van de Kust, een bekend dierenasiel in Oostende, vreest dat dierenmishandelaars voortaan minder snel gestraft gaan worden. De organisatie Animal Rights kreeg van het Hof van Cassatie te horen dat ze niet naar de rechter mocht stappen, omdat ze zelf geen persoonlijk belang heeft bij een zaak rond dierenleed. Door het arrest kunnen dierenrechtenorganisaties nu nog moeilijk

Lees meer »

Jochen Vanhoudt is al meer dan 25 jaar dé BV-kapper: “Ik zag de liefde van Koen Wauters en Valerie groeien, maar helaas ook uitdoven”

Hij is dé BV-kapper bij uitstek. Jochen Vanhoudt nam al de haren van onder meer Lesley-Ann Poppe, prinses Delphine en zelfs Pamela Anderson onder handen en ook op zowat alle grote muziekshows is hij aan het werk. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij honderduit over z’n job, de intieme gesprekken die hij heeft met BV’s en de grote ster wiens nummer

Lees meer »

Woning in Kortrijk tijdelijk onbewoonbaar na dakbrand

In de Pater Davidstraat in Kortrijk is een huis tijdelijk onbewoonbaar na een dakbrand. De bewoner belde de brandweer zelf en kon ontkomen met zijn 2 kinderen van 2 en 5 jaar oud. Het vuur woedde vooral in het dak, wat het extra moeilijk maakte voor de brandweer om te blussen.

Lees meer »