Inge Ampe aan hoofd van CKV Bank

CKV Bank stelt Inge Ampe aan als nieuwe ceo. Dat maakte de spaar- en kredietbank met hoofdzetel in Waregem vandaag bekend.

Inge Ampe vertrok eerder dit jaar bij Argenta, waar ze sinds 2018 commercieel directeur was. Daarvoor was ze bijna 25 jaar aan de slag bij ING.

Ze volgt bij CKV Rudi Deruytter op als ceo. Hij gaat eind dit jaar met pensioen.

De benoeming van Ampe moet nog groen licht krijgen van de Nationale Bank en de financiële regulator FSMA.

The post Inge Ampe aan hoofd van CKV Bank is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kaapstad getroffen door zwaar noodweer

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en omgeving zijn donderdag getroffen door zware regenbuien en hevige wind. Heel wat daken van huizen gingen vliegen en tal van geïmproviseerde woningen zijn vernield, meldden plaatselijke verantwoordelijken.

Lees meer »

Waarom Wout van Aert daags na stevige val toch om winst sprintte: “Ik laat geen kansen meer liggen. Ik heb al genoeg gemist”

Op de Vlaamse feestdag won de Kempense koppigheid het van de ratio. Wout van Aert (29) – half mens, half mummie – mengde zich één dag na zijn fikse val in de sprint en eindigde tweede, ondanks hij alweer onreglementair gehinderd werd. Balen! Toch is de balans eerder positief: “Ik heb de pagina van de valpartijen omgeslagen. Dit doet deugd,

Lees meer »

“Snel Waalse regering vormen is één zaak, tempo krijgen in vastgeroeste regio is een ander paar mouwen”

Zouden Georges-Louis Bouchez en Maxime Prévot het erom hebben gedaan? Uitgerekend op de Vlaamse feestdag 11 juli kwam er witte rook uit de schouw in Wallonië. Qua symboliek kan dat tellen. Het gaat vooruit met MR en Les Engagés, zo is de boodschap, sneller dan in Vlaanderen. Amper een maand na de verkiezingen hebben de twee winnaars aan Franstalige kant

Lees meer »

Kunstroute stuurt je met lach door het centrum

Met de kunstroute The Smiling Response waait er deze zomer een artistieke bries door de binnenstad. “De humoristische installaties en mooie sfeerbeelden van Circus Ronaldo toveren een lach op het gezicht van de vele passanten en zijn een voorbode voor straks de Groote Stooringe.”
The post Kunstroute stuurt je met lach door het centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strijdbare Biden herhaalt dat hij er niet aan denkt race te verlaten, maar verwart Harris wel met Trump en Zelensky met Poetin

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag in een persconferentie rond de NAVO-top herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het. De Democraat struikelde af en toe over zijn woorden en zei “vicepresident Trump” toen hij het over zijn vicepresident Kamala Harris had. Eerder op

Lees meer »

Onze man zag vanop de eerste rij hoe Yamal niet alleen talent, maar ook persoonlijkheid toonde: “Hij deed het zoals Lukaku en Van Aert”

Het moest het EK van supersterren Kylian Mbappé en Jude Bellingham worden, maar één ster fonkelt het hardst van allemaal: Lamine Yamal. Amper 16, maar nu al niet meer uit zijn lood te slaan. Een toptalent gezegend met de zelfbewustheid van Vincent Kompany en de persoonlijkheid van Romelu Lukaku en… Wout van Aert. Een mannetje.

Lees meer »

Kok (28) uit Antwerpen opgepakt in Frankrijk na wilde achtervolging op scooter: man verwondt vijf agenten en blijkt zwaarbewapend

Een 28-jarige kok uit Antwerpen is afgelopen weekend in de boeien geslagen na een wilde achtervolging in het Franse Chasseneuil-du-Poitou, vlakbij het pretpark Futuroscope. Vijf agenten raakten daarbij gewond. De man bleek zwaarbewapend te zijn. Hij had vijf geweren, munitie, een geluidsdemper, een vizier, messen, een kap en handboeien bij zich.

Lees meer »

Dit woord mag de nanny van prins William en prinses Kate nooit gebruiken: “Uit respect voor de kinderen”

Maria Borrallo is al enkele jaren de toegewijde nanny van prins George (10), prinses Charlotte (9) en prins Louis (6). Maar het leven als koninklijke nanny is niet altijd zo simpel. Er zijn heel wat strenge regels en protocollen waarmee ze rekening moet houden. Zo mag Maria bijvoorbeeld het alledaagse woord ‘kids’ nooit gebruiken als ze de kleintjes wil roepen.

Lees meer »

Liveblog festivals: ‘Vlaanderen Feest’ met Camille en Bart Kaëll, Wallonië trapt vier dagen vol hiphopmuziek af tijdens ‘Les Ardentes’

Ter ere van de Vlaamse feestdag trakteren Vlaamse talenten als Camille, Margriet Hermans en Bart Kaëll op een concert tijdens ‘Vlaanderen Feest’ in Antwerpen. Ook ‘Brussel Danst’ mee om de feestdag te vieren, met onder meer een meezingmoment op de grote markt. In Wallonië gaat vierdaags hiphop- en urbanfestival Les Ardentes van start.

Lees meer »