Wall of Fame wijst bezoekers Schiervelde de weg naar sport- en eventhal

Wie van de parking op de site Schiervelde naar de sport-en eventhal wandelt merkt ongetwijfeld de zeven grote zwart-wit foto’s op. Op die foto’s worden de hoofdgebruikers van de hal afgebeeld. “We hadden al The Blue Wall tijdens volleybalwedstrijden, deze Wall of Fame toont de weg naar succes”, aldus schepen van Sport José Debels (CD&V).

Een beeld van een tot de nok gevulde hal voor de finale van de volleybalfinale in de CEV-cup of een foto van het internationaal rolstoelhockeyevenement voor G-sporters. Voortaan pimpen zeven grote foto’s van sportclubs en evenementen die een link hebben met sporthal Schiervelde de rode muur langs het pad van de parking naar de ingang van de sport-en eventhal Schiervelde. “De zeven zwart-wit foto’s van twee op drie meter breed zijn een blikvanger voor de bezoeker van de sporthal”, aldus schepen José Debels zaterdagochtend bij de onthulling van de foto’s.

Van actie tot sportkampen

De sportfoto’s werden gemaakt door fotograaf Tom Lefevere. Laurens Vandenheede, publiekswerker sport bij de stad, gaf zaterdag wat uitleg bij de beelden. “We hebben gekozen voor verschillende actiebeelden, maar ook evenementen zoals het sportgala en de sportkampen komen aan bod. De foto’s kunnen in de toekomst vervangen worden.” Bij de verschillende foto’s werd er ook verlichting aangebracht. “Sporters komen hier vaak pas maar laat buiten, maar kunnen toch telkens tot 23 uur de beelden bewonderen.”

Evenementen

Schepen van Sport José Debels is alvast opgetogen met de realisatie. “Schiervelde is een erg grote site. Je hebt hier onder andere Sportoase, de voetbalvelden en de tennisclub. We horen soms van bezoekers dat het niet zo eenvoudig is om de sport-en eventhal te vinden. Deze Wall of Fame toont hen de weg, de weg naar de plaats waar al heel veel sporters mooie successen hebben gehaald. Hier gingen al verschillende mooie evenementen door. Onder andere het Belgisch kampioenschap tafeltennis, het internationale rolstoelhockeytoernooi en een internationaal badmintontoernooi grepen hier al plaats, maar ook optredens van bijvoorbeeld Clouseau gingen hier door. De supporters van volleybalclub trokken hier al hun Blue Wall op, nu hebben we er ook een Wall of Fame bij.” (BF)

The post Wall of Fame wijst bezoekers Schiervelde de weg naar sport- en eventhal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD) opnieuw in opspraak na tonen van seksfilmpje op partij-event

De politieke toekomst van de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD) oogt onzeker na een nieuw schandaal. Uit getuigenissen van enkele jongeren die een verkiezingsevenement van de partij hebben bijgewoond, blijkt dat Vanderjeugd hen ongevraagd een zelfgemaakt seksueel getint filmpje heeft getoond. Vanderjeugd geeft toe dat hij een fout heeft gemaakt. Hij heeft naar eigen zeggen ook zijn excuses

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik stap alleen uit de race als de Heer mij persoonlijk komt vertellen dat ik dat moet doen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Biden maakte ook nogmaals duidelijk dat hij niet overweegt om uit de race om het presidentschap te stappen.

Lees meer »

Johan Boskamp over Oranje, Tedesco en zijn pensioen als analist: “Nederland heeft geen enkele speler van wereldklasse”

“Ik heb alleen nog maar op dat bankje gelegen en zitten zappen. Werelds!” Tot u spreekt Johan Boskamp (75), sinds vorige maand voetbalanalist op rust. Er ligt een nieuwe biografie van hem in de winkel. “Alle leugens en de rest staat erin”, zegt hij. Het liefst ouwehoert hij over voetbal. Over het EK, Oranje, de Duivels, Tedesco… en Mark Cavendish.

Lees meer »

Het ultieme wanhoopsoffensief van Joe Biden: zelf bellen naar ochtendshow én sussende Zoom-meeting met geldschieters

Een plotse energieopstoot of toch pure paniek? In wat veel wegheeft van een laatste wanhoopsoffensief grijpt Joe Biden (81) elke mogelijke strohalm om te tonen dat hij nog steeds de enige geschikte Democratische presidentskandidaat is. Zo hield hij een geïmproviseerde Zoom-meeting met zijn belangrijkste geldschieters en belde hij zélf naar een MSNBC-ochtendshow, waarin hij zowaar Trumpiaanse ‘oorlogstaal’ bezigde. Is deze

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

“Proefaflevering ‘Het eiland’ werd met de grond gelijkgemaakt”: acteur Tom Van Dyck is cultureel erfgoed als Alain Vandam

“We waren een bende speelvogels. Als je die samenzette, onder de anarchistische maar briljante leiding van Jan Eelen, kreeg je blijkbaar toch iets speciaals.” Zo blikt Tom Van Dyck (52) in ‘Primo’ terug op het legendarische programma ‘Het eiland’. De verjaardagsspecial met daarin een reünie van Alain Vandam, Michel Drets en Frankie Loosveld is vanaf donderdag te bekijken op Streamz.

Lees meer »

Nieuwe regeringen Wallonië en Franse Gemeenschap willen 1,5 miljard euro aan belastingen verlagen

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen.

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »