Bieke (26) en Jens (33) heropenen frituur De Zilverberg: “We willen uitgroeien tot eethuis”

Volgende week maandag 4 september heropent frituur De Zilverberg de deuren langs de Meensesteenweg in Roeselare. Bieke Vanneste (26) en Jens Ledoux (33) zijn er de nieuwe uitbaters. “We starten met frietjes en de traditionele frietgerechten, maar klanten zullen ook van kibbeling kunnen smullen.”

Frituur De Zilverberg was al enkele tientallen jaar een vaste waarde toen de zaak langs de Meensesteenweg enkele maanden geleden de deuren sloot. “Toen we zagen dat de frituur te huur stond, hebben we onmiddellijk geïnformeerd. Ik werkte in het verleden al in een frituur nabij het station in Torhout en runde samen met de ma van Bieke nog frituur De Kezelberg. Na een vijftal jaar in de transportsector gewerkt te hebben kriebelde het om een frituur te runnen”, aldus Jens Ledoux (33).

Ideale ligging

Hij wist zijn vriendin Bieke Vanneste te overtuigen om mee te stappen in het verhaal. “We zijn hier vroeger nog over de vloer geweest en wisten dus dat De Zilverberg een goed draaiende frituur was. De ligging, langs een drukke verbindingsweg, is ideaal”, zegt Bieke.

Het koppel hield zondagavond een proefbak voor vrienden. Volgende week maandag openen Bieke en Jens om 11.30 uur de deuren van Frituur De Zilverberg. “We kozen ervoor om op maandag te starten. Bieke heeft nog geen frituurervaring en we willen dus alles stap voor stap doen. Aanvankelijk serveren we frietjes en de traditionele frietgerechtjes. Bedoeling is om dat later misschien meer uit te groeien tot een eethuis waar ook andere bereide gerechten, schoteltjes of een halve kop op de menukaart staan”, aldus Jens.

Nieuw: kibbeling!

Het koppel durft bij de opstart wel uit te pakken met een hier niet zo gekende frituursnack. “Hier zal men kibbeling, een in Nederland erg populaire snack die bestaat uit vis, kunnen verkrijgen. We eten beiden heel erg graag frietjes, maar ook kibbeling vind ik persoonlijk erg lekker”, aldus Jens.

In aanloop naar de opening voerde het koppel serieuze opfrissingswerken door. “De zaak kreeg een nieuw laagje verf en we richtten ook een terras langs de achterzijde in”, zegt Bieke. In totaal zullen er zowel binnen als buiten een kleine vijftig gasten kunnen zitten. Voor de verschillende snacks werkt het koppel samen met Geert Steelandt, de oprichter van de frituur die ook De Zilverberg Food runt.

Frituur De Zilverberg zal telkens open zijn op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 14.30 uur en van 17.30 tot 21.30 uur en op zondagavond vanaf 17.30 uur. “Woensdag is onze sluitingsdag zodat we ook genoeg aandacht kunnen schenken aan ons zoontje Siebe.”

The post Bieke (26) en Jens (33) heropenen frituur De Zilverberg: “We willen uitgroeien tot eethuis” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

LIVE ROEMENIË-NEDERLAND (18u). “Duidelijk dat alles véél beter moet”: na wanprestatie is druk op Oranje (en vooral Koeman) erg hoog

De Nederlanders plaatsten zich in een lastige poule met Frankrijk en Oostenrijk als derde voor de achtste finales op dit EK voetbal. Toch zal het verlies tegen de Oostenrijkers op de laatste speeldag voor een flinke deuk in het vertrouwen gezorgd hebben. Roemenië verraste dan weer vriend en vijand door als groepswinnaar uit de poule van de Rode Duivels te

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »