Frans koppel met kinderen opgepakt na meermaals openbreken van koffieautomaten in Plopsaland De Panne

In Plopsaland De Panne werd afgelopen weekend een Frans koppel opgepakt dat al meermaals koffieautomaten openbrak in het park en het geld stal. Ze liepen al even in het vizier van medewerkers van het park. Opvallend: het koppel sloeg telkens toe in het bijzijn van z’n eigen kinderen.

De politie werd afgelopen zaterdag tegen de middag door medewerkers van het park opgebeld om ter plaatse te gaan. Die medewerkers waren er eindelijk in geslaagd om een koppel dieven tegen te houden die al meermaals hadden toegeslagen in het park. Het bleek om een Frans koppel te gaan dat op verschillende dagen de laatste tijd het park had bezocht. Daarbij braken ze meermaals enkele koffieautomaten open en haalden de munthouder leeg. Opvallend: dat deden ze zonder veel schroom in het bijzijn van hun eigen kinderen.

Nadat ze zaterdag door de medewerkers betrapt konden worden, werden ze ter plaatse gehouden tot de politie hen kwam arresteren. Daarna werden ze meegenomen naar het politiecommissariaat waar ze na verhoor mochten beschikken. Beiden zullen zich wellicht later nog via de rechtbank moeten verantwoorden.

Negen zwemmers uit bad gehaald

Het was de tweede dag op rij dat de politie Westkust richting het park moest. Vrijdagavond werden ze opgeroepen voor moeilijkheden in het zwembad Plopsaqua. Een groep van negen had zich na 18 uur toegang verschaft tot het zwembad waarbij drie van hen de kassa passeerden zonder te betalen, nadat een koppel de kassier had beziggehouden. Samen met de redders haalde de politie de negen uit het zwembad waarna de drie onbetaalde toegangstickets alsnog betaald werden. (JH)

The post Frans koppel met kinderen opgepakt na meermaals openbreken van koffieautomaten in Plopsaland De Panne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Scoutslokaal Boechout onbruikbaar na brand: kinderen die er op kamp waren, krijgen elders onderdak en frietjes op terrein van Sfinksfestival

Een pot op het vuur in een scoutslokaal in Boechout heeft een kleine brand en veel rook veroorzaakt. 37 kinderen uit Gembloux waren er op kamp. Ze zijn allemaal ongedeerd maar moesten voor hun laatste kampavond uitwijken naar een lokaal van de gidsen. De burgemeester contacteerde de organisatie van het Sfinksfestival. Die was nog aan het afbreken en hebben hun

Lees meer »

Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk klissen

Sinds deze zomer zijn de openbare toiletten aan het strand van De Panne tijdens de zomermaanden betalend. Met toegangspoortjes en camera’s hoopt de gemeente de netheid nog meer te garanderen en ook vandalisme tegen te gaan. Afgelopen donderdag was er voor het eerst een geval van vandalisme.
The post Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk

Lees meer »

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »

Zijn herbruikbare bekers op festivals bron van virusverspreiding?

“Het coronavirus gaat goed rond: nooit eerder vonden we zóveel”, waarschuwt Elke Wollants van het Leuvense Rega Instituut. De schuldige volgens haar? De herbruikbare bekers die sinds vorig jaar verplicht zijn op festivals. Hoe vies zijn zulke bekers nu écht? En welke virussen en bacteriën blijven er nog allemaal aan kleven?

Lees meer »

Politie lost schoten om auto te doen stoppen tijdens achtervolging vanuit centrum Antwerpen tot op E17 in Sint-Niklaas

Na een verkeerscontrole vanochtend, in het centrum van Antwerpen vluchtte een man die onder invloed was van drugs en alcohol weg in zijn auto. Vlak voor de afrit Sint-Niklaas op de E17 kon het snelleresponsteam van de politie hem uiteindelijk doen stoppen. De politie loste daarbij ook enkele waarschuwingsschoten. De man van 38, die geen onbekende is voor de politie,

Lees meer »

Sinterklaas is niet meer: Pol Vandewalle overleden

Vrijdag 26 juli overleed Pol Vandewalle op 87-jarige leeftijd in het WZC Ter Luchte in Ruddervoorde. Pol werd geboren op 12 mei 1937 te Beernem. Hij is de echtgenoot van Nicole Herregodts en de Papa van Mieke Vandewalle en Jan Vandewalle (+), Martine Deleu en Mario Desmet. Hij is de opa van Zhandos Vandewalle, Pieterjan Vandewalle, Annelaure Vandewalle en Daan

Lees meer »

Brugse politierechter streng voor jonge moeder die kind in te kleine autostoel vervoert: “Als moeder kan ik dit niet begrijpen”

Een 24-jarige mama uit Oostende moest zich dinsdagvoormiddag voor de Brugse politierechtbank verantwoorden. Enkele agenten merkten tijdens een controle op dat de jonge mama haar kindje niet goed beveiligd in een autostoel vervoerde. Bovendien was de autostoel ook veel te klein en dus niet veilig genoeg.
The post Brugse politierechter streng voor jonge moeder die kind in te kleine

Lees meer »

FBI bevestigt dat oor van Trump geraakt werd door kogel

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft vrijdag bevestigd dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wel degelijk aan het oor geraakt werd door een “volledige of gefragmenteerde” kogel bij de moordpoging op Trump op 13 juli tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin dreigt productie van kernwapens voor de middellange afstand herop te starten

De Russische president Vladimir Poetin dreigt ermee om de productie van kernwapens voor de middellange afstand opnieuw op te starten als de Verenigde Staten hun raketten stationeren in Duitsland of elders in Europa. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky belooft een betere verzorging voor oorlogsinvaliden in zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »