Waaghalzen storten zich naar beneden tijdens De Geestige Koerse in Waregem: “Dit is de max”

De zondag van de Waregem Koerse Feesten telt er sinds vorig jaar een nieuw topevent bij. De Geestige Koerse lokt ook bij de tweede editie meer dan 1.000 toeschouwers naar De Geestige Put langs de Caseelstraat. Die smeren de keel, genieten van het zand onder hun voeten en supporteren voor een 70-tal waaghalzen die zich naar beneden storten.

De Geestige Koerse volgt het concept van het populaire tv-programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’, waarbij deelnemers met zelfgemaakte voertuigen een parcours dienden af te leggen, of dat toch probeerden. De organisatie van aqua- en adventurepark De Geestige Put werkt voor het tweede jaar op rij samen met Bakkerij Molly om een uitdagend drijvend tracé aan te leggen op de vijver langs de Caseelstraat.

Creatieve fiets

Zo’n 70 enthousiastelingen kropen zondagnamiddag op het platform van waar ze zich op hun creatieve fiets of ander transportmiddel naar beneden stortten. De bedoeling is om zo snel mogelijk de bel te doen beieren, die aan het eind hangt. Maar het gladde parcours en de obstakels maken dat niet evident.

Teletubbies

Joran Barra (20) uit Wakken en Waregemnaar Emiel Goemaere (19) vielen met hun tandem in het water. “Het is de eerste keer dat we deelnemen. Volgend jaar komen we zeker terug, dit is de max”, klinkt het bij de vrienden. Niet enkel de fietsen werden gedecoreerd, ook heel wat kandidaten dosten zich uit. Emiel en Joran kwamen verkleed als de Teletubbies. “We hebben zo ook al eens deelgenomen aan een gocart-race.”

Na de laatste poging vindt rond 18.30 uur de prijsuitreiking plaats. “Degene met de snelste tijd wint een viparrangement bij Zulte Waregem, ook de tweede en derde ontvangen een prijs”, vertelt mede-organisator Sebastien Vandeputte. “De deelnemer met de meest originele fiets keert ook niet met lege handen huiswaarts.”

Afterparty

Vorig jaar mocht de organisatie 1.200 bezoekers verwelkomen. “Dit jaar hebben we ruimte voor 1.500 man. We hebben het domein iets groter gemaakt en het podium verplaatst.” Na het avontuurlijke luik volgt een afterparty met onder meer Michiel Cnudde en Monsieur B.

The post Waaghalzen storten zich naar beneden tijdens De Geestige Koerse in Waregem: “Dit is de max” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Rockgod Lenny Kravitz (60) greep Werchter bij z’n kruis, al miste hij ook een cruciaal akkoord

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Al kon het muzikaal allemaal wat

Lees meer »