Spiere-Helkijn sluit kermis af met mosselfestijn

Twee weekends Spiere-Helkijn Kermis nadert het einde. Maandag wordt in Cafetarie Michelsberg afgesloten met mosselen a volonté.

Niets dan tevreden gezichten in Café La Belle Vue in Spiere waar een heerlijke barbecue op het menu staat op zondagmiddag. Zowat 100 dorpelingen kwamen samen om de twee weken durende kermis af te sluiten met een gezellig onderonsje. “We begonnen de feestelijkheden vorige week al met een grootste rommelmarkt die op heel veel belangstelling kon rekenen in Helkijn”, vertelt schepen en organisator Willy Glorieux.

Manege

“De gratis manege en treintje die door de straten van de rommelmarkt reden waren een succes voor de kinderen. De animaties en de Afrikaanse beleving konden op veel belangstelling rekenen. Het varkentje aan ‘spit bij Café Le Relais’ ontgoochelde niet. Ondertussen kon je ook terecht voor een drankje en een hapje aan de pop-upbar aan Café Les Bourleurs ten voordele van jeugdvoetbal Jong Helkijn. De wielerwedstrijd voor junioren op zondag zorgde voor 76 deelnemers. Aan de voetbalkantine waren muzikale optredens. Aansluitend was er een optreden aan café Le Relais. We sloten de avond af met een groot vuurwerk aan het gemeenteplein die 250 kijklustigen op de been bracht. Spiere-Helkijn leeft duidelijk”.

Wielerwedstrijd

“Vrijdag was er opnieuw een wielerwedstrijd voor elite, de 22ste Grote Kermisprijs Spiere”, gaat Roger Deldaele verder. “Ook hier een grote opkomst met 75 wielrenners. “De naar Spiere afgezakte toeschouwers kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Vandaag kwamen we met een honderdtal dorpsgenoten samen aan Café La Belle Vue om te genieten van een heerlijke barbecue. Gezellig bijpraten mocht natuurlijk niet ontbreken. Morgen sluiten we deze geslaagde editie van kermis Helkijn en Spiere af met mosselen a volonté in Cafetaria Michelberg aan de sporthal.”

Extra activiteit

“Misschien moeten volgend jaar ook op zaterdag iets inplannen het laatste weekend”, zegt Conny ten slotte. “Nu stond er een dag niets op het programma. Dit zal zeker besproken worden.” (ELD)

The post Spiere-Helkijn sluit kermis af met mosselfestijn is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »