Grootmeesterwissel bij de Kuurnse Orde van de Ezel

De grootmeester van de Orde van de Ezel, Eddy Lafaut, neemt afstand van zijn rol. De grootmeesterstola werd doorgegeven aan de opvolger Carl Vereecke.

Sinds zondagmiddag heeft de Orde van de Ezel een nieuwe grootmeester. Tijdens een academische zitting die plaatsvond in de raadzaal van het gemeentehuis van Kuurne werd letterlijk de witte grootmeesterstola doorgegeven.

Na tien jaar van grootmeesterschap over de Orde van de Ezel werd afscheid genomen van Eddy Lafaut die op zijn beurt en onder het toeziend oog van heel wat member, ere-members, confraters en andere genodigden zijn witte stola doorgaf van zijn opvolger Carl Vereecke. Tijdens de grootmeesterwissel waren er onder meer toespraken van de ordedeken en tevens ook burgemeester Francis Benoit, grootmeester Eddy, zijn opvolger Carl en de regerende Koning Ezel Sire David de Tweede.

De Orde van de Ezel kent reeds een rijke geschiedenis en werd opgericht in 1975. Hun eerste grootmeester in functie was Albert Bossuyt, die echter snel overleed en opgevolgd werd in 1975 door wijlen Rudi Raes. De functie van grootmeester is niet gebonden aan een termijn,maar wel aan de leeftijd van 70 jaar, gezien de grootmeester dan emiriti wordt en er een nieuwe grootmeester dient te worden aangeduid. (BRU)

The post Grootmeesterwissel bij de Kuurnse Orde van de Ezel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »