Bosbranden blijven Griekenland teisteren

De bosbranden in het noordoosten van Griekenland, in de buurt van de grens met Turkije, blijven ook zondag, voor de negende dag op rij, woeden.

Meer krantenkoppen in België

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Negen nieuwkomers bij KSV De Ruiter (2B)

KSV De Ruiter promoveerde vorig seizoen eerder onverwacht naar tweede provinciale. Vandaar dus dat coach Gregory Werbrouck en de sportieve cel extra op de transfermarkt actief zijn met nu in totaal negen nieuwkomers. Zij werden vrijdagavond voorgesteld in de kantine.
The post Negen nieuwkomers bij KSV De Ruiter (2B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

“Met dat geld wou ze een fiets kopen voor haar verjaardag, maar dat zal nu niet lukken”: dieven stelen spaarpotje van Inaya (4)

De 4-jarige Inaya uit Houthulst viert op 17 juli haar vijfde verjaardag. Met het geld uit haar spaarpotje zou het meisje een fietsje kopen. Alleen beslisten drie dieven daar deze week anders over. Ze drongen het café van haar ouders binnen en graaiden haar spaargeld mee. “Het is zo zielig dat we het Inaya niet hebben durven vertellen”, zegt mama

Lees meer »

“Hij had dit afscheid zo gewild, fietsen was alles voor hem”: emotionele ouders van verongelukte André Drege (25) spreken renners toe in Oostenrijk

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – werd de slotrit vandaag geneutraliseerd. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen, de ouders van Drege spraken achteraf het peloton toe.

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »